Dolar

32,3325

Euro

35,1144

Altın

2.300,55

Bist

9.079,97

TBMM Başkanı: Darbeler dönemi kapanmıştır

TBMM Başkanı İsmail Kahraman Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşma yaptı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-07 20:24:43

TBMM Başkanı: Darbeler dönemi kapanmıştır

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

"Tek ses, tek yürek olmamızın verdiği sevinçle sizleri selamlıyorum. Bugün şehitlerimizi anmak ve demokrasimizin zaferini taçlandırmak için buradayız. Tek millet, tek devlet, tek vatan şuuru içinde olduğumuzu haykırmak ve darbeleri tarihe gömdüğümüzü haykırmak için buradayız. 1071'de Malazgirt'te Bizans ordusunun karşısına çıkarken "Eğer şehit olursam bu beyaz elbise benim kefenim olur" diyen Sultan Alpaslan'ın torunlarısınız.

10 asır önce bu topraklara gelen İslam umarım kıyamete kadar burada yaşayacaktır. Sizler İslam'ı yok etmek için seferlere çıkan Haçlı ordularını perişan eden Selahaddin Eyyubilerin torunlarısınız. Ya ben İstanbul beni alır ya İstanbul beni diyen Fatih Sultan Mehmet'in torunlarısınız. Sizler göğsü iman dolu insanlarsınız. Milyonlarca kişi sizin aranızda olmak istiyor. Milletimizi birbirine düşürmek isteyen şer güçlere karşı direndik ve kazandık. Robot beyinlerle, ajan ve vatan hainlerine milletimiz hak ettiği cevabı verdi. Ecdadına layık torunlar olduğumuzu hep birlikte gösterdik. Şehitlerimizi şükranla anıyorum.

Gazilerimin en kısa zamanda deva bulmalarını temenni ediyorum. Dünyada gazi unvanı olan tek parlamento TBBM'dir. Partiler darbenin karşısında olduğunu dünyaya duyurdu. Meclisimiz ikinci defa gazilik payesini hak etti. Milletin bağrını, kalbini bombaladılar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris'ten halkımıza seslendi, meydanlara çağırdı. Bu çağrı bana Bayrak şiirini hatırlattı. Vatansever güvenlik güçleriyle halkımız bütünleşti, demokrasi kazandı. Darbeler tarihi sona ermiştir. Milletimiz demokratik tecrübesi ve azmiyle bir fitneyi def etti. İnşallah akıl ve gönül birliğiyle tüm zorlukları birlikte aşacağız.

Bizi birbirimize düşürmeyenlere karşı ülkemizi en ileriye taşıyacağız. Sırt sırta, omuz omuza daha ileri gideceğiz. Allah'tan başka kimsenin önünde eğilmeyeceğiz. Millet, devletsiz; devlet, ordusuz olmaz. Ordumuzun yeri kışladır. Ancak vatan müdaafası için kışladan çıkar. Millet olarak tarih yazmaya devam edeceğiz. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere darbenin engellenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum."

Haber Ara