Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

TBMM AB Uyum Komisyonu Üyeleri Brüksel'de

TBMM AB Uyum Komisyonu Üyeleri Brüksel'de

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-28 22:33:43

TBMM AB Uyum Komisyonu Üyeleri Brüksel'de
Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, "Bu yapı, FETÖ yapısı, öylesine tehlikeli bir yapıki sizi eşinizden ayırabilen, sizi evlatlarınızdan ayırabilen bir formatlama yöntemiyle hipnotik yöntemle sizin çocuğunuzu sizden kopararak farklı bir yapının kaçınılmaz bir parçası haline getiren ve ailevi anlamda da ciddi sıkıntılara sebebiyet verebilen bir tehditle yapıyla karşı karşıyayız" dedi.

Şahin, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı ve üyeleri, Brüksel'de Türkiye'nin AB Daimi Temsilciliği'nde basın toplantısı düzenledi.

Avrupa'da yaşayan vatandaşların çocuklarını FETÖ okullarından kurtarması gerektiğine dikkati çeken Şahin, "Bu yapı, FETÖ yapısı, öylesine tehlikeli bir yapıki sizi eşinizden ayırabilen, sizi evlatlarınızdan ayırabilen bir formatlama yöntemiyle hipnotik yöntemle sizin çocuğunuzu sizden kopararak farklı bir yapının kaçınılmaz bir parçası haline getiren ve ailevi anlamda da ciddi sıkıntılara sebebiyet verebilen bir tehditle yapıyla karşı karşıyayız." diye konuştu.

Şahin, Brüksel'deki temaslarına ilişkin, "Avrupa Parlamenterlerinde, 15 Temmuz sonrası Avrupa kurumlarının, Avrupa liderlerinin suskunluğunun mahcubiyetini hissettik." ifadesini kullandı.

AB Uyum Komisyonu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar da AK Parti, MHP ve CHP'nin AB Uyum Komisyonu üyesi milletvekillerinin katılımıyla Brüksel'de temaslarda bulunduklarını, geliş amaçlarının 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yaşanan gelişmeleri görüşmek olduğunu belirtti.

Gülpınar, karşılıklı görüşmelerin sadece darbe girişimi konusuyla sınırlı kalmadığına işaret ederek, "Önümüzdeki süreçte vize serbestisi gibi konuları da gündeme getirmek adına burada yoğun bir temas trafiğinde bulunduk. Faydalı olduğuna inanıyoruz. Görüştüğümüz kişilerden aldığımız tepkilere baktığımızda onlar da bazı konularda bilgi eksikliğinin giderildiğini bizlere ifade ettiler."diye konuştu.

Görüşmelerin gayet verimli geçtiğini vurgulayan Gülpınar, "Önümüzdeki süreçte bunlarla yetinmemek adına çok daha sık diyalog içinde olmamız gerektiğini de biz bu toplantılar neticesinde anladık." değerlendirmesinde bulundu.

Gülpınar, muhalefet milletvekillerinin temaslara katılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Bu süreçte birlik içinde hareket etmenin önemini hep birlikte gördük, yaşadık." dedi.

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in de bulunduğu heyet iki günlük Brüksel temasları doğrultusunda, AP Yeşiller Partisi Grup Başkanı Rebecca Harms, Avrupa Halk Partisi (EPP) Grup Başkanı Manfred Weber, AP Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok, Türkiye Dostlar Grubu Eş Başkanı İsmail Ertuğ, KPK Eş Başkanı Manolis Kefalogiannis, AP Başkan Yardımcısı Alexander Lamsdorff, Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu ( S&D) Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Knut Fleckenstein, düşünce kuruluşu Brugel Direktörü Guntram Wolff'la görüştü.

Haber Ara