Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

TBF Yönetim Kurulu kararları

TBF Yönetim Kurulu kararları

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 00:30:19

TBF Yönetim Kurulu kararları
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu, 2015-2016 sezonundan itibaren Erkekler ve Kadınlar Türkiye Basketbol Ligi'nin Basketbol Süper Ligi, Türkiye Basketbol 2. Ligi'nin Türkiye Basketbol 1. Ligi ve Erkeklerde Türkiye Basketbol 3. Ligi'nin Türkiye Basketbol 2. Ligi olarak anılmasını kararlaştırıldı.

Federasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada, basketbol liglerinin adında değişikliğe gidilerek, gelecek sezondan itibaren Erkekler ve Kadınlar Türkiye Basketbol Ligi'nin Basketbol Süper Ligi, Türkiye Basketbol 2. Ligi'nin Türkiye Basketbol 1. Ligi ve Erkeklerde Türkiye Basketbol 3. Ligi'nin Türkiye Basketbol 2. Ligi olarak anılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Kurul ayrıca, sözleşmeli sporcular tescil, lisans ve transfer yönergesinin ilgili maddelerinde de değişikliğe gitti. Sözleşmesi sona eren yabancı uyruklu sporcuların aynı Türk vatandaşı sporcular gibi serbest olarak transfer yapmasına imkan verecek şekilde ve kulüplerin Türkiye'deki alt yapılarından yetişmiş statüsünde istisna hükümleri kapsamında olan en fazla bir sporcu ile sözleşme yapmalarına izin verecek şekilde değiştirildiği belirtildi.

Erkeklerde müsabaka kadrosunda 6. yabancı sporcu bulundurmak isteyen takımların ödemek zorunda oldukları 125 bin doların 275 bin lira olarak sabitlendiği, ayrıca bu bedel ile alınan 6. sporcu tescil bedeli ile kadınlar için 75 bin lira olarak alınan ek bedelin kaldırıldığı, kulüplerin isimlerine eklenecek isim sponsorlukları için ödemek durumunda oldukları bedellerin alınmamasına karar verildiği kaydedildi.

- Canik Belediyespor'a transfer yasağı

Toplantıda, sporcusu ile yapmış oldukları sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyen Canik Belediyespor'a transfer yasağı getirildiği de ifade edildi.

Bu arada Kadınlar ve Erkekler Süper Lig takvimi de belli oldu. Erkeklerde lig 10-11 Ekim 2015, kadınlarda ise 17 Ekim 2015'te başlayacak. Lig kurullarında takımlardan gelen talepler dikkate alınarak formalardaki reklam alanlarının da yeniden düzenlenmesi uygun görüldüğü belirtildi.

Kurulun ayrıca, kulüplerden gelen taleple Erkekler 1. Ligi'nde yabancı uyruklu sporcular için transfer bitiş tarihinin 24. haftadan 27. haftaya alınmasının kabul ettiği bildirildi.

TBF Alt Kurullarından, Finans Kurulu'nun Gençağa Meriç, Eğitim Kurulu'nun Seyfi Savaş, Hukuk Kurulu'nun Korhan Aklar, Merkez Hakem Kurulu'nun Emin Balcı ve Sağlık Kurulu'nun Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu başkanlığında yeni dönemde görev yapacağı kaydedilirken, kurullar şu isimlerden oluştu:

Eğitim Kurulu: Seyfi Savaş (Başkan), Alaattin Yakan, Hakan Yavuz, Ferhat Erdem, Semra Demirer ve Yeşer Eskicioğlu.

Hukuk Kurulu: Av. Korhan Aklar (Başkan), Av. Erden Gürden, Av. Ayşegül Hanyalıoğlu, Av. Volkan Erel, Av. Egemen Ankaralı ve Dr. Nil Karabağ Bulut.

Merkez Hakem Kurulu: Emin Balcı (Başkan), Rüştü Nuran, Ali Kemal Çımagil, Alaeddin Atsal, Ahmet Kaya, Figen Keskin ve Volkan İmra.

Sağlık Kurulu: Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu, Prof. Dr.Nail Kır, Prof. Dr.Ahmet Özdoğan, Prof. Dr. Bülent Bayraktar, Prof. Dr. Gökhan Metin, Prof. Dr. Tahsin Beyzadeoğlu, Prof. Dr. Rifat Atilla Arıncı, Doç. Dr. Mehmet Üzel, Yrd. Doç. Dr. İlker Yücesir, Yrd. Doç. Dr. Fatih Küçükdurmaz ve Çağrı İlk.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara