Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

TBF Başkanı Erdenay:

TBF Başkanı Erdenay:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-20 14:00:55

TBF Başkanı Erdenay:
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Harun Erdenay, Türkiye Basketbol Ligi'nin (TBL) bu yıl Avrupa'nın en önemli liglerinden biri olduğunu söyledi.

TBF'nin internet sitesinde geride kalan sezonun değerlendirmesini yapan Erdenay, Türkiye Basketbol Ligi'nin bu yıl çok iyi geçtiğini ve ligin Avrupa'da da çok beğenildiğini vurguladı.

Erdenay, Türkiye Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonunda Pınar Karşıyaka'nın büyük bir başarıya imza atarak şampiyonluğa ulaştığını hatırlatarak, "Anadolu Efes ise Spor Toto Türkiye Kupası'nı kazandı. Spor Toto play-off finalinde de Pınar Karşıyaka'ya karşı çok iyi bir seri çıkardılar. Ancak İzmir ekibi, son yıllardaki yükselen grafiğini sürdürerek sezonu şampiyon olarak tamamladı" ifadesini kullandı.

Türkiye Basketbol Ligi'ndeki takımların performanslarından dolayı tüm sporcu, idareci, antrenör, hakem ve teknik komiserleri kutlayan Erdenay, şöyle devam etti:

"Sponsorlarımıza ve ligde maçların basketbolseverlerin evlerine ulaşmasını sağlayan yayıncı kuruluşumuza, basketbol emekçilerinin her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Türkiye Basketbol Ligi, bu yıl taraflı, tarafsız herkesin bildiği gibi Avrupa'nın en önemli liglerinden biri oldu. Takımlarımızın kalitesi, oynanan basketbolun düzeyi, Türkiye Basketbol Ligi'nin ne kadar kaliteli ve izleyenlere keyif veren bir lig olduğunu gösterdi. İnşallah gelecek yıl da lig herkes için çok daha heyecanlı, zevkli ve çekişmeli geçecektir. Pınar Karşıyaka camiasına bu şampiyonluğun hayırlı olmasını dilerim. Aynı şekilde basketbolumuzun lokomotiflerinden Anadolu Efes'i de mücadelelerinden ötürü kutluyorum."

Haber Ara