Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

TB2L temsilcisi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü son sıraya demir attı

Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) takımlarından Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü sahasında Yeşilyurt'a yenildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-29 18:06:24

TB2L temsilcisi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü son sıraya demir attı
Türkiye Basketbol 2. Ligi (TB2L) takımlarından Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü sahasında Yeşilyurt'a yenildi.

İstasyon Kapalı Spor Salonu'nda oynanan TB2L B Grubu 13. hafta müsabakasında Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü sahasında Yeşilyurt'a 74-80 yenilerek 10 takımlı grupta 15 puanla son sırada ki yerini korudu. Maça; Serdar Hot, Burak Sarı, Mert Yavi, Çağlar Gürle ve Erhan Taşlı beşi ile başlayan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü ilk periyotta Erhan Taşlı ve Çağlar Gürle ile bulduğu sayılarla rakibe üstünlük kurmaya başladı. İlk periyotun 6'ıncı dakikasında Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü oyuncusu Erhan Taşlı sakatlanarak oyun dışında kalırken, 112 ekiplerince Bilecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sakatlıktan sonra oyuna Aykut Karçığı girerken ilk periyot 25-17'lik Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü üstünlüğüyle geçildi. İkinci periyotta oyun kurucu görevinde olan Erhan Taşlı'nın oyundan çıkmasıyla oyun düzeni bozulan Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü potasında 25 sayı görürken buna karşın sadece 11 sayı üretebildi. İkinci yarıda büyük umutlarla alınan Serdar Hot, Ferit Deniz ve Emir Muratoğlu takıma hiçbir katkı sağlayamayınca ev sahibi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü ilk yarının sonunda soyunma odasına 36-42 geride girdi. Üçüncü periyotta taraftarın baskısıyla Çağlar Gürle ve Mert Yavi ile sayı üreten Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü son periyota 55-55'lik beraberlikle girdi. Son periyotta Serhat Hot'un topla fazla oynaması ve hatalı yürümeler yapması taraftarları çileden çıkardı. Bire bir kazandığı 2 top çalma pozisyonda tek başına potaya giden Serhat Hot bomboş turnukileri de kaçırınca oyun Yeşilyurt aleyhine döndü. 1998 doyumlu Mustafa Kerem Kur'un art arda 4'de 4 üçlük atışıyla oyuna üstünlüğü koyan Yeşilyurt maçı 80-74 kazanarak puanını 18'e çıkararak 7'inci sıraya yükseldi. Bu mağlubiyet sonrası bitime 5 hafta kala düşme hattındaki rakibi yenilen Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü son sıraya demir attı.

"Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü oyuncularının imkanları iyi"

Maç sonu açıklama yapan Yeşilyurt Başantrenörü İbrahim Şenalp, iki takım içinde önemli bir müsabaka olduğunu anlatarak, "Silahlarımızı sona sakladık. Kazandığımız için mutluyum. Rakip takımada bundan sonraki maçlarında başarılar dilerim. Umarım iyi bir yerde sezonu bitirmiş olurlar. Bizde oynayan bir Emir vardı şimdi Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübüne geldi. Onunla aramız iyi. Konuşuyoruz sürekli. Ligde kalması gereken bir kulüp. Yapmış olduğu yatırımlar, gerek ödemeler, oyuncular lojman, yemek gibi olanakları var. İmkanları çok iyi. Ligin bu tip takımlara ihtiyacı var. Umarım kalırlar ve devamını da getiriler" dedi.

Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Baş antrenörü Yeşer Karabulut, sesi kısıldığı gerekçesiyle basın açıklamasına gelmedi

Maç sonunda basın açıklamasına Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Başantrenörü Yeşer Karabulut takımın Genel Menejeri Dilaver Tetik'i gönderdi. Maçın gözlemcisinin takımın antrenörü gelmesi gerektiğini söylemesi üzerine Genel Menejeri Dilaver Tetik soyunma odasına gitti. Yaklaşık 15 dakika maçın gözlemcisi ve basın mensuplarını beklediği Baş antrenörü Yeşer Karabulut basın açıklamasına sesinin kısıldığını mazeret göstererek gelmedi. Maçı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi Basketbol Kulübü Başkanı Emin Yağcı, Basketbol İl Temsilcisi Aziz Torun, AK Parti Bilecik Merkez İlçe Başkanı Serkan Yıldırım ve basketbol severler izledi.

Haber Ara