Dolar

32,3691

Euro

34,9843

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Tayyar: Irak bölünürse Musul ve Kerkük yolu görünür

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, MGK toplantısından çıkan IKBY referandumuyla ilgili bildiriye ilişkin değerlendirmede bulundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 22:09:07

Tayyar: Irak bölünürse Musul ve Kerkük yolu görünür

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısından çıkan bildiriye ilişkin ilk yorum, AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. AK Partili Tayyar, MGK bildirisini, Irak'ın bölünmesi halinde Türkiye'nin Kerkük ve Musul'a girebileceği şeklinde yorumladı. MGK bildirisinin tercümesi; Irak bölünür ve sınır değişirse Ankara anlaşması gereğince Musul ve Kerkük yolu gözükür.

— Şamil Tayyar (@samiltayyar27) 22 Eylül 2017

Tayyar, "MGK bildirisinin tercümesi; Irak bölünür ve sınır değişirse Ankara anlaşması gereğince Musul ve Kerkük yolu gözükür" yazdı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) bağımsızlık referandumu yüzünden erkene çekilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı sonrası açıklama yapılmış, IKBY'deki referandumun gayrimeşru olduğu ve kabul edilemeyeceği belirtilmişti.

Bildiride, "Tüm ikazlarımıza rağmen bu referandumun yapılması halinde Türkiye ikili ve uluslararası anlaşmalardan doğan haklarını mahfuz tutar" ifadeleri yer aldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara