Dolar

32,5072

Euro

34,8067

Altın

2.486,08

Bist

9.549,62

Tayvanlı tiyatroculardan Suriyeli çocuklara kukla şov

Tayvanlı tiyatroculardan Suriyeli çocuklara kukla şov

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 17:00:21

Tayvanlı tiyatroculardan Suriyeli çocuklara kukla şov
İstanbul Kukla Festivali kapsamında Tayvan'dan gelen "Taiyuan" isimli kukla tiyatrosu grubu, Sultangazi'deki bir okulda eğitim gören Suriyeli çocuklara gösteri sundu.

İsmetpaşa Mahallesi'nde bulunan Şehit Furkan Doğan İmam Hatip Ortaokulu'ndaki gösteriyi yaklaşık 200 Suriyeli öğrenci izledi.

Tiyatro grubu, 50 ülkede gerçekleştirdikleri ve festivalde sunacakları en önemli Tayvan geleneksel kukla gösterilerinden "Kucak Dolusu Kukla" ve "Eve Giden Kadın" oyunlarının özetlerini sergiledi.

Gösteri öncesi Taiyuan grubunun yönetmeni Wu Shanshan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun programlarına rağmen, ekibiyle Suriyeli çocukları eğlendirmek için okula geldiklerini söyledi.

Geleneksel Tayvan el kuklasından örnekler vereceklerini belirten Shanshan, "7 kişiyiz. Elçiliğimiz, bize ulaşarak Suriyeli çocuklar için gösteri yapma teklifinde bulundu. Bu, bizi çok onurlandırdı. Sanatın barış yönünü onlara sunmak bizi mutlu ediyor" dedi.

İstanbul Kukla Festivali'ne 3 kez katıldıklarını kaydeden Shanshan, "İstanbul, fantastik bir şehir, bizi büyülüyor" ifadesini kullandı.

Suriyelilere eğitim verilen okulun yöneticisi Cuma Süreyya da bu aktivitenin Tayvan ile Suriye halkları arasındaki sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendirdiğini belirtti.

Bu tür sanat etkinliklerinin çocuklar üzerinde pozitif etki bıraktığını aktaran Süreyya, "Bu gösteri, savaştan kaçan çocuklarda yeniden neşeyi, mutluluğu ve heyecanı yaşatıyor" diye konuştu.

Okulun masraflarının Tayvanlı Tzu Chi Vakfı tarafından karşılandığını söyleyen Süreyya, vakfın İstanbul'daki Suriyeliler için 1,5 milyon dolar tahsis ettiğini, bu yardımın gıda alımı ve çocukların eğitiminde kullanılacağını dile getirdi.

Suriyeli çocukların ilk kez izlediği kukla gösterisini çok beğendiği görüldü.

Haber Ara