Dolar

32,4794

Euro

34,8134

Altın

2.429,21

Bist

9.645,02

Tayland'daki bombalı saldırı

Tayland'daki bombalı saldırı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-02 17:08:37

Tayland'daki bombalı saldırı
Tayland polisi, başkent Bangkok'ta 17 Ağustos'ta düzenlenen ve 20 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıyla ilgisi olduğu düşünülen bir kişi hakkında daha tutuklama kararı çıkarıldığını bildirdi.

Polis, saldırıyla bağlantısı bulunduğundan şüphelenilen bir kişi hakkında daha tutuklama kararı çıkarıldığını, son şüphelinin, kiracı olarak kaldığı evde bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilen 26 yaşındaki Wanna Suansan adlı Taylandlı kadının kocası olduğunun sanıldığını bildirdi.

Suansan ve eşinin, saldırıdan 6 hafta önce ülkeyi terk ettiği yönünde haberler de bulunuyor.

Tayland'daki cunta yönetiminin sözcüsü Tümgeneral Weerachon Sukontapatipak, soruşturma çerçevesinde, zanlıların milliyetlerini açıklamanın doğru olmadığını belirterek şüphelilerin şu ya da bu ülkeyle bağlantıları bulunma ihtimali varsa bile, bu durumun, söz konusu ülkelerin hükümetleriyle ilişkilendirilemeyeceğini ifade etti.

Tayland'ın başkenti Bangkok'un ticari merkezi Rajprasong'da 17 Ağustos'ta her gün binlerce turist tarafından ziyaret edilen Erawan Tapınağı yakınındaki bombalı saldırıda 20 kişi hayatını kaybetmiş, 120 kişi yaralanmıştı.

Güvenlik güçleri, hafta sonu başkentteki bazı evlere baskın düzenlemiş, operasyonlar sırasında gözaltına alınanlar olmuş ve bomba yapımında kullanıldığı sanılan malzemelere el konulmuştu. Operasyonların ardından haklarında tutuklama kararı çıkarılan iki kişinin robot resimleri de yayımlanmıştı.

Hakkında tutuklama kararı çıkarılan 26 yaşındaki Taylandlı kadının, kiracı olarak kaldığı evde bomba yapımında kullanılan gübre, barut, çivi ve uzaktan kumandalı araba ele geçirilmişti. Tayland polisi, söz konusu kadının hem kimlik bilgilerini hem de robot resmini paylaşmıştı.

Haber Ara