Dolar

32,5462

Euro

34,8395

Altın

2.434,18

Bist

9.722,09

Tayland'da tutuklanan Uygurlar Türkiye'den yardım istedi

Doğu Türkistan’daki Çin işgal yönetiminin baskı,zulüm,etnik asimilasyon dini ve ırkı soykırım uygulamalarından kaçarak Tayland’a sığınan ve 3 yıldır hukuksuz olarak hapishane’de tutulan 70 Müslüman Uygur kaleme aldıkları mektup ile Türkiye’den yardım istedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 16:55:58

Tayland'da tutuklanan Uygurlar Türkiye'den yardım istedi

Mektupta 70 Uygur kendilerinin serbest bırakılması ve üçüncü bir ülkeye gitmelerine izin verilinceye kadar açlık grevi ilan ettikleri açıklandı. Türkiye, diğer ülkelerden kendilerinin serbest bırakılmaları konusunda yardımcı olmalarını talep eden Uygur Müslümanlarının mektubu aşağıda.

İŞTE O MEKTUP:

Bizler Komünist Çin işgalindeki ana yurdumuz Doğu Türkistan'daki Çin baskı,zulüm, dini.etnik asimilasyon ve ırkı soykırım uygulamalarından canımızı kurtarmak için Tayland'a iltica eden Müslüman Uygurlarız. 3 yıldır Tayland hapishanelerinde tutuklu olarak bulunuyoruz.

08 Temmuz 2015 tarihinde bizim gibi tutuklu 140 Uygur Kardeşimiz Tayland yönetimi tarafından zorla Çin'e teslim edildi. Onların iade edilmemesi için Türkiye başta olmak üzere bir çok ülke ve uluslar arası kurum ve kuruluşların müracaatları Tayland yönetimi tarafından dikkate alınmadı. Ülkemizi işgal eden ve bizlere baskı,zulum ve işkenceler, dini ve ırkı soykırımlar uygulayan Çin'den kendimizin ve ailelerimizin canlarını kurtarmak için kaçmak zorunda kaldık. Bizler ülkemiziden kaçarak, gasbedilen özgürlüğümüzü ve insani haklarımıza tekrar kavuşmak amacı taşıyor idik. Biz halen Tayland Hapishanesinde zorla hukuksuz olarak tutulan 70 Müslüman Uygur tutukluyuz. Tayland yönetimi bizim 3.bir ülkeye gitmemizi kabul etmediği gibi bizi de serbest bırakmamaktadır. Bizler suçu işlemiş insanlar asla değiliz. Bizim Hapishane'de tutulmamız haksız ve hukuksuzdur. çin'e zorla teslim edilen 140 kardeşimizin iade yıl dönümü yaklaşırken, Tayland yönetimi ile hapishane otoritelerinin bize karşı davranışları ve tutumu değişmeye ve sertleşmeye başladı. Bu nedenle bizlerin de geçen yıl zorla iade edilen kardeşlerimiz gibi Çin'e iade edilmemizden ciddi olarak endişe etmekteyiz. Tayland Hükümeti bizleri insan olarak görmemekte ve davranmamaktadır. Bize karşı hiç de insanı olmayan tutum ve davranışlar sergilemektedir. Tayland, birlikte iltica ettiğimiz ailelerimizden bizleri ayırdılar. Anne-Baba, eş ve çocuklarımızdan koparıldık ve ayrı ayrı hapishanelere konulmuş durumdayız. Günümüzde ülkelerindeki baskı,zulüm ve iç savaşlardan kaçan bizim gibi sığınmacılara diğer ülkelerin kucak açtıklarını ve bu mültecilere insanı olarak yaklaşarak yardımcı olduklarına şahit oluyoruz.

Ancak,bize şu anda yardımcı olan veya olacak bir ülke bulunmamaktadır. Ey İnsanlık ! Biz Tayland hapishanesinde çile dolduran Müslüman Uygurlar size göre İnsan değilmiyiz ? Niçin bizlere yardım etmiyorsunuz? Sizler dünya ülkeleri! Sizler zulüm devleti Çin'den bu kadar mı çok çekiniyor ve korkuyorsunuz? Sizlerin Çin'in baskı ve zulmü hakkında yeterli bilgilere sahibi olduğunu biliyoruz! İnsanlığın ortak değerleri ve demokrasi, Çin Komünistlerinin yasalarından ve insanlığa aykırı değerlerinden daha mı değersiz? Yaklaşık 2 yıldan beri Tayland'ın hapishanelerinde tutulmakta olan biz Müslüman Uygurlar bu sebepler yüzünden kaldığımız hapeshanede bugünden itibaren açlık grevine başlamış bulunuyoruz! Bizler bu eylemlerimizle kendimizin her zamankinden daha fazla ve istekli bir şekilde özgürlüğümüze ne kadar bağlı ve teşna olduğumuzu sizlere kanıtlamak istiyoruz. Bizler özgürlüğümüze sahip olabilmemiz için serbest bırakılmamızı ve bizi kabul edecek bir üçüncü ülkenin özgür vatandaşları olarak onurlu bir şekilde yaşamak istiyoruz. Eğer,bizler de geçen yıl Tayland yönetimi tarafından zorla Çin'e iade edilen kardeşlerimiz gibi zorla iade edildiğimiz taktirde, bizim can güvenliğimiz ciddi şekilde tehlike altına girmiş olacaktır. Çin'in bizlere maddi, manevi ve psikolojik olarak her türlü baskı, zulüm ve işkenceleri uygulayacağı muhakkaktır. Bizler sesimizi Tayland hükümeti başta olmak üzere uluslararası topluma, insanlık onuru ve değerlerine bağlı ve bu değerleri öncelikli olarak gören ve savunan ülkelere, BM Teşkilatı, İslam İşbirliği Teşkilatı ve uluslararası insan hakları ve hukuk teşkilatlarına sesleniyoruz; Bizler açlık grevi ilan etmiş bulunuyoruz !

Açlık grevimiz bizim serbest bırakılmamız ve üçüncü bir ülkeye gitmemize izin verileyinceye kadar devam edecektir. Bu taleplerimiz yerine gelmediği takdirde hiçbir şekilde yemek yemeyeceğiz ve su içmeyeceğiz! Taleplerimiz kabul edilinceye kadar hayatlarımız son bulana kadar açlık grevimizi sürdüreceğiz. Tayland yönetiminden bizleri bir an önce serbest bırakmalarını istiyoruz. Türkiye başta olmak üzere diğer dünya ülkelerden bize yardım etmelerini talep ediyoruz. Bizler, açlık grevini serbest bırakılmamız ve 3'üncü bir ülkeye gitmemize izin verilinceye kadar devam ettireceğimizi kamu oyunun bilgisine sunuyoruz. Lütfen bizlere yardım ediniz.

77_6

Haber Ara