Dolar

32,3199

Euro

35,0659

Altın

2.308,05

Bist

9.079,97

Tayland'da mağarada mahsur kalan futbolcuların yaşadıkları dizi olacak

Tayland'da haftalarca mağarada mahsur kalan futbolcular, Netflix'le anlaşma imzaladı. Genç futbolcuların kurtarılış hikayesi, dizi platformu tarafından mini dizi yapılacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-01 07:50:45

Tayland'da mağarada mahsur kalan futbolcuların yaşadıkları dizi olacak

Wild Boars futbol takımı, Haziran 2018'de mahsur kaldıkları mağaradan iki haftadan uzun bir süre sonra dünyanın farklı yerlerinden gelen 90 uzman dalgıcın başarılı operasyonuyla kurtarılmışlardı.

BBC Türkçe'nin haberine göre genç futbolcular 8 ay sonra Netflix'le anlaşma imzaladı. Kurtarılış hikayeleri dizi yapılacak. Mini dizinin yönetmenliğiniyse Jon M. Chu ve Nattawut Poonpiriya yapacak.

88_10

MAĞARADAKİ HİKAYE

Yaşları 11 ile 16 arasında değişen takım üyeleri ve 25 yaşındaki kaptanları, yağışlı bir mevsimde Chiang Rai'deki mağaraları keşfe çıktığı sırada sağanak yağmura yakalanmış ve suyun çıkış tünellerine dolmasıyla mahsur kalmışalrdı.

Dünyanın çeşitli yerlerinden uzmanların gönüllü olarak katıldığı 17 günlük çalışma sonrasında kurtarılmışlardı.

Eski Tayland donanması dalgıcı Saman Gunan, bu çalışmalar sırasında Tham Luang'daki hava tankı götürdüğü bir mağaradan dönerken bilincini kaybetmiş ve ardından hayatını kaybetmişti.

,_xvjsKS-JUGPc3HBX4Mj4A

İKİ KİTAP YAZILDI BİR FİLM ÇEKİLDİ

Bugüne kadar kurtarılış hikayesini anlatan iki kitap basıldı, Taylandlı İngiliz yönetmen Tom Waller'ın "Mağara" isimli filminin de çekimleri bitti.

 

Haber Ara