Dolar

32,5206

Euro

34,7918

Altın

2.423,24

Bist

9.731,42

Tayland’a Gidenlerin Uğrak Durağı: Bangkok’ta Gezilecek 10 Yer

Bangkok, her ne kadar bizlere uzaktan çağrıştırdığı şeylerle tropikal ve apayrı bir kültüre ait gibi gelse de esasında artık globalleşen dünyanın standart bir metropolü. Tabii kendisine ait çok özel yerleri ve etkileyici fonksiyonları de yok değil. İşte uzakdoğu meraklısı okurlarımız için Bangkokta görülmesi gerekli olan yerler listem!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-08 08:56:36

Tayland’a Gidenlerin Uğrak Durağı: Bangkok’ta Gezilecek 10 Yer

Büyük Saray

Adı üzerinde burası gerçekten büyük ve etkileyici bir saray. 1925 senesine kadar kraliyet ailesini ağırlamış olan saray sahibi olduğu detaylarla Bangkok gezi yorumları arasında kendisine kolaylıkla yer bularak övgüleri topluyor. Bu yapı bir saray olduğundan savunma amaçlı duvarlarla çevrili. Toplamda 3 adet avludan oluşmakta ve kıyafet kuralı var. Açık kıyafetlerle girmek yasak, tıpkı cami gibi düşünebilirsiniz; başınızı örtmenize gerek olmadığını da belirteyim.

Giriş Ücreti: 500 Baht

Ziyaret Saatleri : 8.30-15.30

Yatan Buda Heykeli

Bangkok turistik harita sahibiyseniz muhtemelen burayı zaten biliyorsunuzdur. Wat Pho Tapınağı'nda yer alan Buda heykeli altınla kaplanmış ve 46 metre uzunluk, 15 metre yükseklikte. Heykelin ayak tabanlarında kullanılacak olan taşlar ve sembollerin pozitif enerji yaydığı kabul görüyor. Tapınağın içerisinde duyulan ses turistlerin şans bulmak ümidiyle 108 adet kaseye attığı bozuk paralardan geliyor. Bu bozuk paralar daha sonra toplanılıp tapınağın bakımı için harcanıyor.

Giriş Ücreti: 100 Baht

Ziyaret Saatleri: 8.00 - 18.00

zen Çarşılar

Evet bu çarşılar gerçekten yüzüyor. Bizdeki pazarın yüzen hali olan bu enteresan çarşıda hediyelik eşyalar, sebze ve meyveler kıyıya yanaşmış kayıklarda satılıyor. Siz de bu kayıkların arasında bir tur kayığı ile gezinebilirsiniz. Tayland'a özgü kültürü anlamak için kesinlikle gitmelisiniz. Bangkok'ta görülmeden dönülmemesi gerekli olan yerlerin başında yer alan bu çarşılar kentin 90-100 kilometre dışına kuruluyor. Bölgeye kendi olanaklarınızla ya da bir tur şirketiyle gidebilirsiniz.

Tatil.com-Uzak-Doğu-Turları-Bangkok-Turu-Tayland-Turu

Lumpini Park

Bangkok'un hareketliliğinden bunalanlar buraya muhakkak uğramalılar. Birçok endemik bitkinin bulunduğu parkta sakin bir gün geçirerek enerji depolayabilirsiniz. Bölgede kral VI. Rama'nın bir heykelini görebilir, büyük gölde deniz bisikleti sürebilirsiniz. Tayland gezilecek yerler diyince aklınıza burası da gelsin; yoğun listenizin bir kısmına bu sakin ve 500.000 metrekarelik büyük parkı da ekleyin.

Giriş Ücretsiz

Ziyaret Saatleri: 4.30 - 21.00

Şafak Tapınağı

Bu tapınak hala kullanılmaktadır. Öyle ki çağımızda da kullanımda olan dini yapılar içinde en görkemlilerinden birisi olarak gösteriliyor. 5 katı olan tapınak 1351-1767 seneleri arasında inşa edilmiş ve yapımında seramik kullanılmış. Çevresindeki 4 adet büyük yapı da tapınağa dahil ve Tayland'ın 4 büyük rüzgarını simgeliyor. Güneşi bu tapınağın tepesinde batırırsanız hem şahane ışık oyunlarına şahit olabilir hem de Bangkok gece hayatı nerde yaşanıyor burdan bakabilirsiniz!

Giriş Ücreti : 50 Baht

Ziyaret Saatleri : 8.00 – 17.00

Altın Buda Heykeli

Tüm dünyadaki altın Buda heykelleri arasında en büyüğü olanı Wat Tramit Tapınağı'nda bulunuyor. Üstelik bu som altından yapılan heykel Burmalı savaşçılar tarafından beyaz alçı ile kaplanarak saklanmış. Çalınmaması için böyle bir önlem alınmış ve görünen o ki önemleri işe yaramış. Heykelin orjinal hali 1955 senesinde taşınırken yere düşmesi ve kırılmasıyla ortaya çıkarak görenleri kendine hayran bırakmış. Wat Tramit'in 4. Katında sergilenen bu heykel tüm görkemiyle sizleri bekliyor.

Giriş Ücreti : 10 Baht

Ziyaret Saatleri : 9.00 – 17.00

Khao San Sokağı

Bangkok gezilecek yerler harita ile kolayca bulunabiliyor; Khao San sokağı gibi. Uygun konaklama ve yeme içme olanakları sayesinde sırt çantalı gezginlerin en uğrak mekanlarından. Tayland'a gidip de tay mutfağına has lezzetlerden tatmadan dönmek olmaz. İşte bu sokakta bu lezzetlere uygun fiyatlara erişebilirsiniz.

Zümrüt Buda Tapınağı

Budizm'de kıymetli taşların kullanımı dikkatinizi çekmiş olmalı. İşte bir kıymetli heykel daha. Bu tapınağın içinde bulunan heykel 1444 yılında yapılmış ve yekpare bir zümrüt bloğun oyulmasıyla elde edilmiş. Bu şahane tapınağın gösterişli dış cephesi kadar içi de güzelliklerle dolu. Ramakian destanının betimlendiği eserlerin bulunduğu değişik bir bölümü var. Aynı destandan etkilenilerek tapınağı koruması adına yapılan 5 metre yükseklikteki Tavarnbal heykelleri de tapınağın dışına yerleştirilerek görsel bir şölen oluşturuyor.

Giriş Ücreti : 500 Baht

Ziyaret Saatleri : 7.00 – 18.00

Dusit Sarayı

Kral V. Rama'nın 1897'deki Avrupa gezintisinde gördüğü şatolardan esinlenmesi sonucu tasarlanmış ve inşa edilmiş olan sarayın avrupai bir görüntüsü var. Sarayın alanı 64.000 metrekareyi kaplamakla beraber, bu alanın içinde pek çok bahçe ve 13 farklı bina bulunuyor. İnşası esnasında hiçbir çivi kullanılmayan 81 odalı konak da 1910 senesinden beri Dusit Sarayı'nın bahçesinde yer almakta.

Giriş Ücreti : 50 Baht

Ziyaret Saatleri : 9.30 – 16.00

Çin Mahallesi

Her büyük metropolde olduğu gibi burda da bir Çin mahallesi var. Çin kültürünü iliklerinize kadar hissedebileceğiniz mahallede, uzak doğu yemeklerini tadabilir, şifalı otlardan satın alabilirsiniz. Gece pazarı bu mahallenin en önemli etkinliklerinden. Birçok tezgah açılarak yerlilerin ve turistlerin beğenisine sunuluyor. Çinlilerin yeni yılı kutladığı Şubat ayında bölgedeki kutlamaları da görebilirsiniz.

Değerli Timetürk okuyucuları gördüğünüz gibi Bangkok yalnızca çok büyük bir metropol olmakla kalmıyor ve kendi kültürüne ait yapıları modern yaşantıyla son derece başarılı şekilde harmanlıyor. Tayland'da gezilecek pek çok yer olmasının beraberinde bu şehri de muhakkak gidip görmenizi öneri ederim. Bangkok gezisinde bol bol Buda heykeli, kıymetli taşların kullanıldığı heykeller, leziz sokak lezzetleri ve budizme ait hediyelik eşyalarla karşılaşacaksınız. Hem sizin için gezmenin çok keyifli olacağı hem de çevrenizdekilerin hediye konusunda bir hayli mutlu olabileceği bir merkez Bangkok. Bir yere giderken de dönerken mutlu olacağınız güzel yolculuklar dilerim!

Hazırlayan: Özlem Akçin ( Özlem Keşifte )

Haber Ara