Dolar

32,5392

Euro

34,7953

Altın

2.437,62

Bist

9.722,09

TAV Akademi, ICAO'nun onaylı eğitim merkezi oldu

TAV Akademi, ICAO'nun onaylı eğitim merkezi oldu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 12:01:26

TAV Akademi, ICAO'nun onaylı eğitim merkezi oldu
TAV Akademi, Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) tarafından sertifikalı sivil havacılık eğitimi vermek üzere yetkilendirildi.

TAV Akademi'den yapılan açıklamaya göre, TAV Havalimanları'nın eğitim ve danışmanlık şirketi TAV Akademi'nin hizmet kalitesi, ICAO tarafından gerçekleştirilen denetim sonucunda tescillendi ve dünyanın 16 özel eğitim kurumu arasına girdi.

ICAO yetkilileri, 2 aylık denetim sürecinin ardından İstanbul'a gelerek 4 gün boyunca TAV Akademi'yi inceledi. Denetim sonucunda TAV Akademi'nin eğitim tasarımı, sunumu, eğitmenlerinin yetkinlikleri ve kalite yönetim sistemi açısından belirlenen standartlara uygunluğu tespit edildi.

Ana faaliyetlerinden biri havacılık çalışanlarının yetkinliklerini geliştirmek ve eğitim alanında küresel standartlar belirlemek olan ICAO, TAV Akademi'yi Ağustos 2015 itibarıyla ICAO TRAINAIR Plus üyeliğine layık gördü. ICAO TRAINAIR Plus üyelerinin büyük çoğunluğu devletlerin eğitim vermekle yükümlü sivil havacılık otoritelerinden oluşurken, bu konuda yetki sahibi özel sektörden 16 şirket bulunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV Akademi Başkanı Barış Müstecaplıoğlu, şunları kaydetti:

"TAV Havalimanları olarak havalimanı işletmeciliği alanında küresel bir marka haline gelirken en önemli sermayemiz bu alandaki bilgi birikimimiz ve insan kaynağımız oldu. Bu birikimi kurumsallaştırarak geliştirmek ve dışarıya açmak üzere kurulan TAV Akademi bugün sivil havacılığın küresel çatı örgütü ICAO tarafından dünyanın her yerinde eğitim geliştirebilecek bir şirket olarak onaylandı. Bu gelişmeden büyük mutluluk duyuyoruz. İstanbul'u bu alanda küresel bir eğitim merkezi haline getirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Haber Ara