Dolar

32,3432

Euro

35,1171

Altın

2.307,86

Bist

9.079,97

'Tatile giderken bu paylaşımı yapmayın'

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri bayram öncesi vatandaşlara broşür dağıtarak, 'Sosyal medya aracılığı ile evi

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-31 12:55:36

'Tatile giderken bu paylaşımı yapmayın'
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekipleri bayram öncesi vatandaşlara broşür dağıtarak, "Sosyal medya aracılığı ile evinizde olmadığınızı belirten paylaşımlarda bulunmayın" uyarısında bulundu.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ekiplerince, Kurban Bayramı'nda olabilecek her türlü dolandırıcılık olayına karşı, vatandaşların duyarlı olması için broşür dağıtıldı. Samsun'da insan trafiğinin en yoğun olduğu bölgelerde broşür dağıtan ekipler, "Bayram süresince, hırsızlara ve dolandırıcılara karşı duyarlı olun" uyarısı yaptı.

Bayramlarda dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarının sıkça olabileceğini dile getiren ekipler, özellikle de tatil süresince alışveriş merkezleri, pazar yerleri, çarşılar ve piknik alanları gibi kalabalık ortamlarda daha dikkatli olunmasına yönelik ikazlarda bulundu. Dağıtılan broşürlerde, halkın en yoğun olduğu bölgelerde özellikle kadınların çantalarını vücutlarına yakın tutarak yürümelerinin altı çizilirken, alışverişlerin ise banka kartları ile yapılması tavsiye edildi.

Broşürde yer alan diğer uyarılar ise şöyle: "Evinizden ayrılırken kapınızı mutlaka kilitleyin. Anahtarınızı paspas altı, su saati yanı gibi yerlere koymayın. Posta kutularınızı devamlı olarak boş tutun. Sosyal medya aracılığı ile evinizde olmadığınızı belirten paylaşımlarda bulunmayın."

(Şahin Binici/İHA)

Haber Ara