Dolar

32,3540

Euro

35,1044

Altın

2.324,75

Bist

9.079,97

Tatilciler villaya yöneldi

Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer normalleşme sürecinde Sapanca'ya yerli turistlerin daha fazla rağbet gösterdiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-25 13:57:01

Tatilciler villaya yöneldi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde kontrollü normalleşme döneminin başlamasıyla tatilciler, kalabalık oteller yerine villa tipi tesislere ilgi gösteriyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerine bir süre ara veren turistik tesislerde normalleşme süreciyle hareketlilik yaşanmaya başladı. Villa konseptli oteller, tatil planı yapanların öncelikli konaklama tercihleri arasında yer alıyor.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, tabiat ile baş başa, dinlendirici ve huzurlu bir tatil yapmak için çeşitli önlemler alan villa konseptli oteller, misafirlerini ağırlamaya başladı.

İlçenin Kırkpınar mevkisinde bulunan butik otelin işletme müdürü Gamze Gezgin, 23 butik tarzı villa, 16 dubleks villa, 5 aile süit ile 2 bungalov ev olarak müşterilerine hizmet verdiklerini söyledi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında faaliyetlerine yaklaşık 3 ay ara verdiklerini aktaran Gezgin, normalleşme süreciyle yeniden hizmete başladıklarını dile getirdi.

Sapanca Turizm Derneği Başkanı Berrin Yılmazer normalleşme sürecinde Sapanca'ya yerli turistlerin daha fazla rağbet gösterdiğini söyledi.

Butik oteller, pansiyonlar ve kiralık evlere çok fazla ilgi olduğunu belirten Yılmazer, "Yerli turistler yoğunluk gösteriyor. Arap coğrafyasından turistlerden ise genelde kendi evleri olanlar burada. Daha çok tercih edilen yerler butik oteller, havuzlu villalar ve bu tip konaklama yerleri oluyor. Büyük otellerimizde şu an çok fazla doluluk görülmüyor fakat butik yerlerde yüzde 90'a yakın doluluk var." diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara