Dolar

32,6439

Euro

34,8421

Altın

2.511,79

Bist

9.524,59

Tatilciler Saros Körfezi'ne akın etti

Tatilciler Saros Körfezi'ne akın etti

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-07 15:53:34

Tatilciler Saros Körfezi'ne akın etti
Ramazan Bayramı tatilinde yerli turistlerin en fazla tercih ettiği bölgelerden biri olan Edirne'nin Enez ilçesinde doluluk oranı normal kapasitesinin 3 kat üzerine çıktı.

Saros Körfezi'ne gelen çok sayıda vatandaş, aşırı yoğunluk nedeniyle otellerde yer bulamadı. Bazı vatandaşlar kiralık evlere yönelirken, ev bulamayanlar ise sahil şeridine çadır kurdu.

Güneşin doğmasıyla birlikte uyanan tatilciler, günün ilk ışıklarıyla denize girip tatilin keyfini çıkardı.

İstanbul'dan Mecidiye'ye tatil yapmak için gelen Ahmet Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, otelde yer bulamayınca günlük ev kiraladığını söyledi.

Bayram tatilini en iyi şekilde değerlendirdiklerini ifade eden Sarı, 'İstanbul'a yakın olması nedeniyle Saros Körfezi'ni tercih ettik. Üç gündür buradayız. Otelde yer bulamayınca ev kiraladık. Bugün geri döneceğiz. Çok kalabalık olmasının dışında tatil güzel geçti, stres attık, denize girdik. İnşallah senelik iznimde tekrar gelmeyi düşünüyorum.' dedi.

- Ziyaretçilerin sayısı 500 bini buldu

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, bayram tatili süresince yaklaşık 500 bin kişinin Saros Körfezi'ni ziyaret ettiğini söyledi.

Mecidiye ve Erikli sahilinin normal kapasitesinin 3 katına çıktığını belirten Helvacıoğlu, bölgedeki altyapı sorunlarının mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Her yaz aynı sorunları yaşadıklarını anlatan Helvacıoğlu, 'Sitem edeceğimize önlem alacağız. Bu önlemlerden biri de günübirlikçilere yer göstermektir. Ne yapacağını bilmeyen vatandaşa yol göstermemiz lazım. Gelen misafire yol haritasını iyi göstermemiz gerekiyor.' dedi.

Esnafın aşırı yoğunluk nedeniyle sezonluk ciro yaptığını aktaran Helvacıoğlu, altyapıyla ilgili önlem alınmamasına sitem etti.


Haber Ara