Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Tatil Seçeneklerinde Bisiklet Turizmine Talep Arttı

İple çekilen tatil de alternatifin virüs salgını nedeniyle Bisiklet Turizmine oluyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-06 12:34:04

Tatil Seçeneklerinde Bisiklet Turizmine Talep Arttı

Korona virüs nedeniyle dünyayı etkisi altına alan salgın tatilcileri ve doğa ile iç içe olan insanları eve hapsetti. İzole olmak ve sosyal mesafeyi koruma duyarlılığı gösterenler kısıtlamaların kaldırılması sonrası tatile çıkmayı sabırsızlıkla bekliyor. İple çekilen tatil de alternatifin virüs salgını nedeniyle Bisiklet Turları oluyor. Ancak her sene Türkiye'nin birçok illinde belediyeler tarafından yapılan bisiklet festivalleri, bisiklet kulüplerinin organize ettiği toplu bisiklet etkinlikleri ve bisiklet yarışları kovid-19 tedbirleri kapsamında yapılamıyor. Alınan yeni önlemlere uygun olarak hazırlanan bisiklet turları turizm firmaları tarafından butik bisikletli tatil paketi haline getirildi.

Bisiklet Turizmi alanında etkin faaliyet gösteren Pisagor Turizm Türkiye'nin önemli turistik bölgelerin bisikletli tatil turları gerçekleştiriyor. Az sayıda katılımla gerçekleştirilen butik bisiklet turları aile veya guruplara özel yapılabiliyor. İsteğe göre hazırlanan bisikletli tatil programlarında ister çadır konaklamalı ister otel konaklamalı yapılıyor. Bisikletler turizm firması tarafından temin ediliyor veya dileyen kendi bisikletini getiriyor. Müşteriler bisikletle gezmek istediği bölgeleri, zorluk derecesini, gün sayısını, konaklama ve yiyecek seçeneklerinde kendi taleplerini belirtiyor, tur operatörleri taleplere göre bisikletli tatil programını organize ediyor. Pisagor Turizm tarafından yapılan bisikletli tatil programlarında rehberlik, bisiklet teknik desteği, escort araç, sigorta, güvenlik hizmetleri sunuluyor.

Muğla Bisikletli Tatil programlarında Fethiye, Dalaman, Dalyan, Köyceğiz, Akyaka, Marmaris, Datça, Bodrum gibi turistik bölgeleri kapsayan bir haftalık bisiklet turları en çok rağbet gören yerler arasında. İzmir, Urla, Karaburun, Çeşme, Seferihisar, Selçuk bisikletli tatil programları yanında Antalya, Mersin, Çanakkale, Ordu, Giresun, Urfa, Mardin, Kapadokya gibi tarihi, doğal, kültürel bölgelerde bir çok alternatif rotalar sunuluyor.

Bisikletli tatil programları kalabalık ortamlarda virüse bulaşmamak, gezilecek yerlere transfer için minibüs kullanmamak ve aynı zamanda özgürce gerçek bir doğal hayat deneyimini misafirlerine yaşatması yönüyle dikkat çekiyor.

Bisikletli tatil programlarını www.turkeybiketrain.com sitesinde inceleyebilirsiniz.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara