Dolar

32,3355

Euro

35,1531

Altın

2.241,72

Bist

8.718,11

Tataristan Kazan’da, 15 bin kişilik İftar

Rusya’nın Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’daki düzenlenen, “7. Cumhuriyet İftarına bu yıl 15 bin kişi katıldı. Kazan-Arena stadyumundaki iftara, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da katıldı. Tataristan Müftüsü Kamil Semigullin’in kıldırdığı akşam namazının ardından vatandaşlar Tatar mutfağına ait yemeklerle iftar yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-26 10:26:39

Tataristan Kazan’da, 15 bin kişilik İftar

f.1

f2

Rusya'da, Ramazan ayı her yıl daha coşkulu ve anlamlı yaşanmaya başladı. Özellikle Müslümanların yoğun yaşadığı ve camileriyle ünlü Tataristan Cumhuriyetinde düzenlenen iftar yemekleri büyük ilgi görüyor. Dün akşamTataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da “7. Cumhuriyet İftarı” düzenlendi.

f4

İFTARA KATILIM SAYISI
HER GEÇEN YIL ARTIYOR

Daha önceki yıllarda yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla yapılan Cumhuriyet İftarı'nda bu yıl 15 bin kişi bir araya geldi.

Kazan-Arena stadyumundaki iftara, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da katıldı.

Tataristan Müftüsü Kamil Semigullin'in kıldırdığı akşam namazının ardından vatandaşlar Tatar mutfağına ait yemeklerle iftar yaptı.

f5

“SENEYE 20 BİN KİŞİLİK
İFTAR DÜZENLEYECEĞİZ”

MüftüSemigullin iftarda yaptığı konuşmada, “Bir kubbe altında 15 bin insan toplanıp Rabbimiz'e ibadet ettik, iftar yaptık. Belki de seneye 20 bin kişilik iftar düzenleyeceğiz. Rusya‘nın tam ortasında 15 bin insanın katılımıyla iftar yapılması bence büyük bir işaret. Nedir bu büyük işaret? Bizim artık Kazan'da büyük bir camiye ihtiyacımız olduğunun işareti.” dedi.

İftar, Tataristan Müftülüğü, Kazan-Arena Stadyumu Kurumu ve Rusya Müslüman İşadamları Derneği iş birliğiyle düzenlendi.

Geçen sene Kazan Tenis Akademisi'nde düzenlenen “Cumhuriyet İftarı”na yaklaşık 10 bin kişi katılmıştı.

f3_1

Haber Ara