Dolar

32,5960

Euro

34,7835

Altın

2.496,23

Bist

9.449,99

Tataristan Cumhurbaşkanı Tunus'u ziyaret edecek

Rusya Federasyonu Cumhuriyetlerinden Tataristan Cumhurbaşkanı Rustam Minnikhanov, 15 ve 16 Ekim'de Tunus'a resmi bir ziyarette bulunacak.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-09 13:09:54

Tataristan Cumhurbaşkanı Tunus'u ziyaret edecek

Rustam Minnikhanov'un ziyareti vesilesiyle Tunus'ta 16 Ekim 2018'de bir "Tunus-Tataristan İş Forumu" düzenlenecek. Başkan Minnikhanov ve Ticaret Bakanı Ömer Behi'nin başkanlığında, Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Albert Karimov liderliğindeki Tatar işadamlarının büyük bir heyetinin katılımı ile gerçekleşecek. 
Bu toplantı, BİT, tarım-gıda, otomotiv, havacılık, enerji gibi çeşitli sektörlerde Tataristan ve Tunus arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Forum, İhracat Teşvik Merkezi (Cepex) ile ortaklaşa olarak Yabancı Yatırım Teşvik Ajansı (FIPA-Tunus) tarafından organize edilecek. 

Rusya'nın en müreffeh bölgelerinden olan Tataristan, bölgenin en verimli ikinci kuyularına sahip durumdadır. Ayrıca, endüstriyel üretiminin değeri (petrokimyasallar, plastikler, lastikler, gübreler, takım tezgahları, otomobiller, elektronikler, bilgisayarlar), tarım faaliyetlerinden çok daha üstün bir durumdadır. 
Tataristan Cumhuriyeti yaklaşık 3,9 milyon nüfusa sahip. Tatarlar, Rusların yanı sıra nüfusun neredeyse yarısını oluşturuyor.

Kaynak: La Presse Tunisie

Haber Ara