Dolar

32,5962

Euro

34,7568

Altın

2.495,83

Bist

9.524,59

Tata Land Rover’dan Sessiz Atak

Tata’ya ait Jaguar Land Rover markası daha önce görülmemiş bir teknoloji uyguluyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-12 22:10:47

Tata Land Rover’dan Sessiz Atak

Tata'ya ait Jaguar Land Rover markası daha önce görülmemiş bir teknoloji uyguluyor. Sadece uçaklarda görmeye alışık olduğumuz ses azaltma ve gürültü önleme sistemleri son model Velar ile otomobil piyasasına da giriyor.

Kabin seslerinin izole edilmesi işlemini bir üst noktaya taşıyan Tata, Jaguar ve Land Rover modellerinde bu özelliği kullanacak. Çamurluk Davlumbazlarına monte edilecek aparat ile rüzgar ve lastik sesleri kayıt altına alınacak ve bu sesler yazılım aracılığıyla izole edilerek tam tersi olan ses dalgalarını kabinin içine iletecek. Bu sayede kabinde tam bir sessizlik amaçlanıyor.

Kabin sesini yüzde on kadar azaltabileceği ve sürücü yorgunluğunu azaltarak emniyeti artıracağı düşünülen sistem  özellikle elektriki araçlarda daha da öne çıkacak. Elektrikli araçlarda gürültüyü dengeleyecek bir motor sesi olmadığından bu gibi ambiyans sesleri kullanımı önem taşıyor.

Bu doktrin, Audi tarafından kullanılana oldukça ters. Audi ise yapay bir elektrik motor sesini kabine vermeyi tercih ediyor.

Hazırlayan: Vizyon Garage Oto Ekspertiz

Haber Ara