Dolar

32,5437

Euro

34,9819

Altın

2.430,62

Bist

9.745,28

Taşerona ne kadar zam yapılacak? Kadroya geçen işçilere zam ne kadar?

Kadroya geçen taşerona zam var mı, kadroya geçen taşeron işçiye zam son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Ocak ayının yaklaşmasıyla birlikte binlerce kamu işçisi maaşlarına yapılacak zam oranını merak diyor. Peki kadroya geçen taşerona ocak zamı ne kadar yapılacak? Kadroya geçen taşerona enflasyon zam oranı ne kadar?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-09 18:22:21

Taşerona ne kadar zam yapılacak? Kadroya geçen işçilere zam ne kadar?

Kamuya geçen taşeron kamu işçileri sendikalaşma sürecini tamamladı. Belediyelerde çalışan 450 bin işçinin sendikalaşması konusunda adım atıldı. İşçilerin şimdiye kadar üye oldukları sendikalardan ayrılarak, belediyelerde ve il özel idarelerinde toplu sözleşme yapma hakkı bulunan sendikalara geçmesi sağlandı. Bu sayede tüm taşeron çalışanlarının aynı kurumlarında çalışanlarla aynı haklara sahip olacak. Peki Taşeron işçilerin maaş zammı ne zaman? Taşeron işçinin maaşları artacak mı? Kamu işçileri enflasyon farkı alacak mı?

Taşeron kadroya geçen 1 milyona yakın çalışan için yeni dönem koronavirüs salgının gölgesine tamamlandı. Temmuz ayıyla beraber başlayan sendikalaşma sürecinde taşeron iken kadroya geçen kamu işçilerinin sendikaları değişti. Böylelikle bu işçilerin ücret artışlarını belirleyen toplu sözleşme süreçlerine dahil olma hakkı elde edilmiş olundu.

Kadroya geçen taşerona enflasyon zam oranı ne kadar?

Taşeron işçinin maaşları artacak mı? Kamu işçileri enflasyon farkı alacak mı? Taşerona enflasyon farkı verilecek mi?

İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan tarafından açıklamada haziran ayı sonu itibari ile belediyelerde çalışanlar için, ekim ayı itibari ile diğer kamu kurumlarında çalışanlar için sona erecek olan toplu iş sözleşmelerinin özgür olarak yani seyyanen zam ya da enflasyonu dikkate alacak bir zam olması şeklinde talep ettiklerini açıkladı. Bu noktada belediye işçilerine 2021 yılı için beklenen enflasyon oranı yani yüzde 9,51 oranı üzerinden 2023 yılı için ise beklenen enflasyon oranı olan yüzde 8,52 oranına göre yapılması bekleniyor. Ayrıca taşeron işçilerine yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ise 75 TL bayram ödemesi yapılacağı açıklanmıştı.

Kadroya geçen taşeron işçilere yüzde kaç zam yapılacak?

Kamu işçilerine ne kadar zam yapılacak? Taşerondan kadroya geçen kamu işçilerine yüzde kaç zam verilecek? Kadroya geçen taşeron işçilere şimdiye kadar 6 ayda bir kez %4 oranında zam yapılmıştı. Taşeron işçilerin maaşlarını asgari ücrete dengeleme durumu söz konusu olurken 2020 TİS sayesinde maaşlara %10, %12, %15 ve %17.5 oranında zam uygulanması bekleniyor. Kadroya geçen kamu işçilerine 4 yüzdelik zam oranı verilmesi bekleniyor. Ancak hangi yüzdelik oranın uygulanacağı henüz net değil.

Kamu işçileri ne kadar ikramiye alacak?

2021 yılı zamları ile birlikte taşeron işçilerin tediye ikramiyeleri artacak. Maaş ödemelerinde yapılan kesintilerin ortadan kalkması konusunda kadroya geçen taşeron işçilerin talepleri söz konusu. Bu talep kabul edilirse tediye ikramiyesi ödemeleri brüt maaş üzerinden doğrudan ödenecek. Taşeron işçilere Eylül ayında yapılan eğitim tutarlarının oranlarının yükseltilmesi talep ediliyor. Taşeron işçilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi 75 lira ödeniyor ancak kesintiler neticesinde kamu işçilerin hesaplarına 53 TL yatıyor. Kamu işçi sendikaların işçilerin ikramiye ücretlerinin artırılmasını talep ediyor.

Haber Ara