Dolar

32,3617

Euro

35,0289

Altın

2.325,18

Bist

9.131,09

Taşeron işçiler kadroya ne zamam geçecek?

Taşeron işçi son dakika haberleri. Taşeron işçi sözleşmesi ne zaman? Taşeron işçi kadro alım şartları, taşeron işçi kadro maaşı ne kadar olacak? Taşeron işçi kadroya ne zaman geçecek? Soruları kamuda taşeron işçi olarak çalışan binlerce kişi tarafından sorgulanmakta. İşte taşeron işçi kadro son dakika haberleri.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-07 20:17:49

Taşeron işçiler kadroya ne zamam geçecek?

Taşeron işçiler kadroya ne zamam geçecek? Taşeron olarak çalışan binlerce işçi kamuda kadroya geçirildi. Kadro bekleyen taşeron işçiler, ne zaman kadroya alınacaklarını merak ederken, 2008 yılında kadroya geçenler ise maaşlarına yapılacak zamla birlikte sosyal haklarının iyileştirilmesini talep ediyor. Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından hazarlanan iş sözleşmesine kadroya geçen işçilerin sözleşme süreleri tamamlandı oldu. Böylelikle kamu işçiler toplu sözleşme masasına oturmak için kolları sıvadı. Kamu iktisadi teşekküllerinde kadroya geçmeyi bekleyen işçilerin ücretleri ise YHK tarafından verilen karara bağlanan sözleşmeler ile endekslenmiş oldu.

Kadroya geçen taşeron işçi maaşı zammı ne kadar?

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamedeki düzenlemesi ile çok sayıda taşeron işçisi kadroya alındı. Taşeron şirkette asgari ücretin yüzde 28 fazlasına çalışan güvenlik görevlisinin ücreti ile diğer mali ve sosyal hakları kadroya alındığı günden 31 Aralık 2018'e kadar aynı şekilde devam etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 1 Şubat 2019'daki taşerondan kadroya geçenlerin ücret artışını içeren yazısı kapsamında iş yeri, güvenlik görevlisinin ücretini o yılki asgari ücret seviyesine çekti ve bu ücrete yüzde 4 zam uyguladı. Bunun üzerine güvenlik görevlisi, ücretinin eksik ödendiğini ileri sürerek dava açtı. Mahkeme, davacının önceki aldığı yüzdelik oranına karşılık gelen ücretinin tespit edilerek bu ücrete yüzde 4 oranında zam yapılarak ücretinin belirlenmesine hükmetti. Bu karar, istinaf mahkemesince hukuka uygun bulundu. Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 9. Hukuk Dairesi ise kararı bozdu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara