Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Tasarımcı Ayşe Ören'e Fransa'dan 'geleceğin lideri' ödülü

Uluslararası ödüllü tasarımcı Ayşe Ören, uzay mimarisi çalışmalarından dolayı Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından 'geleceğin lideri' seçildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-13 15:19:34

Tasarımcı Ayşe Ören'e Fransa'dan 'geleceğin lideri' ödülü
Uluslararası ödüllü tasarımcı Ayşe Ören, uzay mimarisi çalışmalarından dolayı Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından 'geleceğin lideri' seçildi.

1 hafta boyunca Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından devletin en üst düzey yetkilisi seviyesinde ağırlanan Ayse Oren, Fransa'nın uzay ve teknoloji alanında çalışmalar yapan birçok kurum ve kuruluşun yönetici ve sanatçılarıyla bir araya geldi.

Ayşe Ören, Louvre Müzesi Art2M, ArtJaws, Cite des Sciences et de l'Industries (Bilim ve Sanayi Müzesi), Toulouse Ticaret ve İnovasyon Odası başta olmak üzere, Fransa'nın bilim ve teknoloji konularında çalışmalar yapan kurumlarından Normandie Savunma ve Havacılık Kümelenmesinden, Dünya'nın en önemli Üniversitelerinden INSA Üniversitesi ROUEN üniversitesi, Profesörlerine kadar, Üst Düzey yöneticileriyle bir araya gelerek çalışmalarını anlattı.

Sanat ve teknoloji alanında yapılan projeler ile birlikte sanatçıların çalışmalarını destekleyen galerilerde; teknoloji ile kendin yap kültürünü bir araya getiren projelerin yanı sıra, interaktif ışık gösterileri, açık kaynak küp uydu girişimciliği, LED ve lazer ışıklarla dijital sokak çalışması yapan çeşitli sanatçıların işleri bulunuyor. Darvin'in türlerini konu alan ve gezegenleri anlatan sergiler ve deneysel işler de çalışmalar arasında yer alıyor.

Toulouse Uzay Vadisi yetkilileri ile bir araya gelen Ayşe Ören, havacılık, uzay ve gömülü sistemler üzerine çalışmalar yapan kurumda, inovasyon odaklı projeler geliştiriliyor. Toulouse Uzay Vadisi, kobilerin, ulusal ve uluslararası rekabet avantajı sağlaması ve büyümesi için, iş sahası oluşturarak, diğer uzay ve havacılık kümeleriyle iletişim ve bağ kurmayı amaçlıyor. Fransa'nın en büyük 3 mühendislik okulunun 2'si Toulouse'ta bulunuyor. Uzay, havacılık, uçak ve gömülü sistemle ilgili öğretim veren okullar, gömülü sistemler ve enstrümantasyon sistemi altında Mekatronik Elektrik Mühendisliği, Mekanik Tasarımı, elektronik kontrol sistemleri, mikroişlemciler ve bilgisayarları birleştiren karmaşık sistemler üzerine çalışıyor.

Bilim ve mimari konusunda önemli bilgilerin paylaşıldığı ve Ören'in davetli olarak katıldığı konferansta, Toulouse Ticaret ve İnovasyon Odası Ekonomik Gelişme, İhracat ve İnovasyon Başkanı Christophe Nicot, mimarinin havacılık ve meteroloji çalışmalarından da yararlandığına dikkat çekerek, hava durumunu önceden bilen sensörleri geliştirerek, akıllı binalarda, bu sensörler yardımıyla havanın ne yönde gelişeceğini öngörerek verimliliğine göre rüzgâr ya da güneş enerjisi depolarını doldurulabileceği bilgisini aktardı.

Uzay mimarisi ve mekân tasarımı konusunda ABD'den sonra, Fransa'da önemli yetkililer ile bir araya gelen Ayşe Ören, Toulouse ve Türkiye arasında güçlü bağlantılar kurmak üzere önemli adımlar attıklarını ve bu anlamda görüşme ve çalışmalara devam edeceklerini belirtti. Her sanatsal çalışmanın gerçeği araştırma, inceleme, dünyayı ve varlığımızın arkasında ne olduğunu anlamaya dair soruların olduğunu; sanat ve bilimin gerçek olana farklı bir bakış açısı sunduğunu ve bu süreci sorguladığını belirten Ören, tasarımcının sanat ve teknolojiden yararlanarak çalışmalarını geliştirmesi gerektiğini de vurguladı.
VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara