Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

Tasarım merkezi sayısı 100'e ulaştı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü:- 'Türkiye'de faaliyet gösteren tasarım merkezi sayısı 100'e ulaştı. 100. tasarım merkezi belgesi, Denizli'de 12 personeliyle tekstil sektöründe tasarım faaliyetleri gerçekleştiren Nesa Tekstil Sanayi ve Tic. AŞ'ye verildi'- '13 ilde, 22 sektörde faaliyet gösteren tasarım merkezlerinde 2 bin 112 tasarım personeli istihdam edilirken, bin 172 proje yürüt

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-29 11:06:17

Tasarım merkezi sayısı 100'e ulaştı
MEHTAP YILMAZ - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'de faaliyet gösteren tasarım merkezi sayısının 100'e ulaştığını belirterek, "100. tasarım merkezi belgesi, Denizli'de 12 personeliyle tekstil sektöründe tasarım faaliyetleri gerçekleştiren Nesa Tekstil Sanayi ve Tic. AŞ'ye verildi." dedi.

Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlığının tasarım merkezlerine yönelik çalışmalarını değerlendirdi.

Ar-Ge, inovasyon ve tasarım teşvikleriyle sanayisi desteklenen ülkelerin dünya rekabetinde üst sıralarda yer aldığına işaret eden Özlü, Türkiye'de de son yıllarda bu alandaki fikir, proje ve çalışmalar için harcamaların arttığını söyledi.

Özlü, "Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun" kapsamında sağlanan teşvik ve muafiyetlerin, ülkede özel sektörün Ar-Ge ve tasarım altyapısının oluşması bakımından büyük önem taşıdığının altını çizerek, "Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında faaliyet gösteren tasarım merkezi sayısı 100'e ulaştı. 100. tasarım merkezi belgesi, Denizli'de 12 personeliyle tekstil sektöründe tasarım faaliyetleri gerçekleştiren Nesa Tekstil Sanayi ve Tic. AŞ'ye verildi." diye konuştu.

- "Tasarım merkezleri 13 ilde, 22 sektörde faaliyette"

Türkiyede 13 ilde, 22 sektörde tasarım merkezi belgesine sahip işletmenin faaliyette bulunduğunu dile getiren Özlü, "Bu merkezlerde 2 bin 112 tasarım personeli istihdam edilirken, bin 172 proje yürütülüyor. Tasarım merkezlerimiz, sürdürdükleri titiz çalışmalar neticesinde 72'si patent, 140'ı marka, 179'u tasarım olmak üzere çeşitli fikri ve sinai haklar da edindi." ifadesini kullandı.

Özlü, tasarım merkezi belgesi verilen işletmelere, tasarım projeleriyle ilgili harcamaları için; tasarım indirimi, gelir vergisi stopajı teşviki, sigorta primi desteği, damga ve gümrük vergisi i̇stisnası gibi avantajlar sunulduğuna dikkati çekti.

Tasarım merkezi belgesi verilen işletmelerin diğerlerince de örnek alınması gerektiğini vurgulayan Özlü, söz konusu merkezlerin sayısını artırmak için büyük gayretle çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara