Dolar

32,5996

Euro

34,7867

Altın

2.505,32

Bist

9.456,60

TARSİM 54 milyar tutarında hasar ödemesi yaptı

TARSİM Genel Müdürü Satoğlu, Türkiye'de 2016'da 54 milyar, Manisa'da ise 400 milyon liralık hasar ödemesi yaptıklarını açıkladı

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-16 23:47:32

TARSİM 54 milyar tutarında hasar ödemesi yaptı
Türkiye Tarım Sigortaları Sistemi (TARSİM) Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, geçen yıl Türkiye'de 54 milyar, Manisa'da ise 400 milyon lira tutarında hasar ödemesi yaptıklarını bildirdi.

Satoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı çalışan Manisa Bağcılık Araştırma Kurumunu ziyareti sonrasında büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerinde incelemeler yaptı.

Yusuf Cemil Satoğlu, işletme ve çiftlik ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, Manisa'nın kırsal ağırlık bir kent olduğunu ve üzüm kenti olduğunu belirterek, buna rağmen sigortalanma oranlarının yüzde 60 dolayında olduğunu ifade etti.

TARSİM'in tarım sigortaları anlamında dünyada en iyi sistem olduğunu savunan Satoğlu, Türkiye'nin şu anda 25 ülkeye tarım sigortaları konusunda danışmanlık hizmeti verdiğini belirtti.

TARSİM'in kar amacı güden bir kurum olmadığını ifade eden Yusuf Cemil Satoğlu, şunları kaydetti:

"TARSİM, genel olarak tarımsal faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürümesini amaçlamaktadır. Bugün de TARSİM olarak basın mensuplarını Manisa'da ağırlıyoruz. Her yıl düzenli olarak ülkemizin değişik şehirlerinde bu tür faaliyetlerde bulunuyoruz. Özellikle burada yapmak istediğimiz, üretici tarafında, sahada TARSİM ile ilgili üreticilerimizin görüşlerinin alınması yönünde bir çalışma yapıyoruz. Böylelikle hem üretim süreçlerinin yakından görülmesini arzu ettik hem de TARSİM'in bu işletmeler için ne ifade ettiğini çiftçi ve üreticiler tarafından dile getirilmesini istedik."

Haber Ara