Dolar

32,3295

Euro

35,0781

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Tarım Bakanı Fakıbaba: 50 liralık eti fakir fukara yiyemiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, 50 lira eti fakirin yiyemediğini söyleyerek bunun düşünülmesi gerektiğini vurguladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-14 12:46:58

Tarım Bakanı Fakıbaba: 50 liralık eti fakir fukara yiyemiyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Yozgat'ın Kadışheri İlçesine bağlı Kabalı Köyünde arazi toplulaştırma yöntemiyle birleştirilen 10 bin 920 dekar alanın 5 bin 345 dekarında oluşturulan Kabalı Meyve Bahçesinde incelemelerde bulundu.

"50 LİRALIK ETİ FAKİR FUKARA YİYEMİYOR"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Fakir fukaramız da et yiyecek. En tabii hakkı. 50 lira bir eti, hakikaten fakir, fukara yiyemiyor. Bunu düşünmemiz lazım. Bunu yaparken de üreticiye saygı duyuyoruz. Onun da kazanması gerektiğine inanıyoruz ve bu dengeleri gözeteceğiz inşallah. Üretimi artırmak ve kaliteli hale getirmek amacıyla, örnek olsun diye her ilde 3 tane köy düşünüyorum. Bu projeler, toprağın analizine, köyün durumuna, su durumuna göre, bazısı meyve bahçesi, bazısı zeytin, bazısı tahıl, hububat olur, duruma göre. Biz tarım bakanlığı olarak destekleyeceğiz bu projeleri, üretimi birleştireceğiz. İnsanlar mutlu olacaklar. İnsanlar, insan gibi çok daha iyi yaşama kalitesini yükseltecekler. Benim Avrupa'dan hiçbir farlılığım yok. Daha fazla zenginliğim var. Bizim bu kadar zengin topraklarımız var. Zengin toprakların fakir çocuklarıyız. Biz zengin toprakların zengin çocukları olacağız" dedi.

 

Haber Ara