Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tarihi namazgâh teravih için açıldı

Anadoluhisarı’ndaki Tarihi Toplarönü Namazgâhı, Ramazan ayı boyunca teravih, yaz sonuna kadar ise cuma namazları için açık kalacak.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 13:48:00

Tarihi namazgâh teravih için açıldı

Tarihi Anadoluhisarı Toplarönü Namazgâhı, Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen programla Ramazan Ayı'nın ilk Teravih namazıyla ibadete açıldı.

İstanbul'u fethetmek için Anadolu'dan gelen Türklerin ilk yerleşim yerlerinden biri olan Anadoluhisarı'ndaki Tarihi Toplarönü Namazgâhı, Ramazan'ın ilk teravihiyle ibadete açıldı.

İlçe sakinlerinin yoğun katılımıyla Beykoz İlçe Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ın kıldırdığı teravih namazının sonunda bugüne kadar İstanbul kuşatmalarına ve İstanbul'un Fethi'ne katılan tüm asker ve kumandanlara da dualar edildi. Teravih namazının ardından vatandaşlara Osmanlı şerbeti, gülsuyu ve lokum ikramı yapıldı.

Yaz sonuna kadar ibadete açık kalacak namazgâhta, Cuma namazları ve Ramazan boyunca Teravih namazları kılınabilecek.

ANADOLUHİSARI TOPLARÖNÜ NAMAZGÂHI

Yıldırım Beyazıt, Anadoluhisarı Toplarönü Namazgâhı'nı, İstanbul kuşatması kapsamında 1396'da askerlerin ibadet edebilmeleri için yaptırmıştı. Beyazıt çetin kış şartları dolayısıyla şehri almayı başaramayınca fetih 29 Mayıs 1453 sabahında Fatih Sultan Mehmet'e nasip olmuştu.

Haber Ara