Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Tarihi anlar! Kim'in uçağı indi

Kuzey Kore liderini taşıyan uçak dakikalar önce Singapur'a iniş yaptı, dünya gözünü kırpmadan yaşananları izliyor. ABD Başkanı Trump ve Kim, tarihi bir buluşma gerçekleştirecek.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-10 10:41:40

Tarihi anlar! Kim'in uçağı indi

Singapur'da 12 Haziran tarihinde gerçekleşecek tarihi zirvenin ilk konuğu ülkeye geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'u taşıyan jet, dakikalar önce Singapur'a iniş yaptı.

Reuters haber ajansı, Changi Havalimanı'na inen Air China 747 sefer sayılı uçağın fotoğraflarını geçti. Reuters'ın karelerinden birinde, havalimanı çevresindeki herkesin uçağın fotoğrafını çektiği görülüyor.

Kim'i havalimanında Singapur Dışişleri Bakanı Vivian Balakrishnan karşıladı. Bakan Balakrishnan, Twitter'dan Kuzey Kore lideriyle tokalaştığı fotoğrafı paylaşıp "Kim Jong-un hoşgeldin" yazdı.

Reuters daha sonra Kim'in konvoyunu ve Kuzey Kore liderinin içinde olduğu tahmin edilen bir zırhlı limuzunin fotoğraflarını servis etti. Söz konusu karelerde, limuzindeki Kuzey Kore bayrağı göze çarpıyor.

ABD Başkanı Donald Trump ve Kim, gelecek hafta Salı günü tarihi bir buluşmaya imza atacak ve ilk kez iki ülke liderleri bir araya gelecek.

Geçen yıl test ettiği 20'den fazla füzeyle dünyayı titreten Kim Jong-un, bu yılın başından itibaren yeni sayfa açtı. Nisan ayında düşman kardeş Güney Kore'ye yine tarihi bir ziyarette bulunan Kuzey Kore lideri, nükleer silahlanmayı durduracağını açıkladı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara