Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Tarihçi Ortaylı: Orhan Pamuk Türkçe bilmiyor, Elif Şafak Türk yazar sayılmaz

Tarihçi profesör İlber Ortaylı, katıldığı bir panelde Orhan Pamuk ve Elif Şafak'ı Türkçe konuşma ve yazarlığı üzerinden eleştirdi. Ortaylı, Pamuk için 'Orhan Pamuk’u tavsiye etmiyorum çünkü olmaz, Türkçesi bozuk' derken, Şafak için de 'Elif Şafak İngilizce yazıyor, Türkçe bilmiyor. Bu Türk yazarı sayılmaz. Türktür tabi ama Türk yazarı sayılmaz' dedi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-23 22:32:59

Tarihçi Ortaylı: Orhan Pamuk Türkçe bilmiyor, Elif Şafak Türk yazar sayılmaz

MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, üniversitesinin organize ettiği bir panele konuşmacı olarak katıldı. Ortaylı, Türkçe üzerine yorumlar yaptığı sırada Elif Şafak ve Orhan Pamuk'a dil üzerinden eleştiri yaptı.

images_44

“Pamuk'u okumayın, Türkçesi bozuk”

Her iki ismi de 'Türkçe bilmemekle' suçlayan Ortaylı, ilginç açıklamalarda bulundu. Ortaylı, Nobel Ödülü alan yazar Orhan Pamuk'u öğrencilerine tavsiye etmediğini, hatta 'okumayın' dediğini kaydetti.

Ortaylı, “Bizim Nobel alan yazarımızın Türkçesi'ni ben okutamıyorum. Yani ben talebelerime 'bu romanı okuyun' demiyorum, 'okumayın' diyorum. Orhan Pamuk'u tavsiye etmiyorum çünkü olmaz, Türkçesi bozuk. Türk yazarı falan değil. Nobel alırsa 'aferin' dersin ama bununla övünmeyin. Türkçe bilmiyor” ifadelerini kullandı.

“Şafak Türk yazar sayılmaz”

Ortaylı konuşmasının devamında konuyu yazar Elif Şafak'a da getirdi. Ortaylı, Elif Şafak'ı da Türkçesi üzerinden eleştirerek "Mesela Elif Şafak İngilizce yazıyor, Türkçe bilmiyor. Bu Türk yazarı sayılmaz. Türktür tabi ama Türk yazarı sayılmaz” diye konuştu.

Haber Ara