Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

Tanzim satışları etki etmedi… Pazar tezgahlarında fiyatlar aynı

Son dönemde gıda fiyatlarındaki artışlar vatandaşları ev ekonomisini zora soktu. Fiyatların düşürülmesi adına hükümetin aldığı ‘tanzim’ tedbiri pazar fiyatlarına pek etki etmedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-16 19:32:24

Tanzim satışları etki etmedi… Pazar tezgahlarında fiyatlar aynı

Vatandaşın sofrasına birebir yansıyan sebze-meyve fiyatlarındaki artışlar son günlerin en çok konuşulan konularından biri oldu. Yüksek fiyatlara çözüm olarak getirilen tanzim satış noktaları ne yazık ki pazara yansımadı. 

 avcılar-pazarı-fiyat

İKİNCİ FİYATLAR KONULDU

Tanzim satış noktalarının kurulmasının ardından pazar fiyatlarında değişiklik olup olmadığı hakkında bilgi edinmek üzere gittiğimiz Avcılar pazarında oldukça ilginç görüntülere sahne olduk. Fiyatları inceleyip not aldığımızı fark eden esnaf, denetim yaptığımızı ve zabıta olduğumuzu zannederek var olan fiyat etiketlerini kaldırıp düşük fiyatlı diğer etiketleri koydu. Esnaf, görevli olmadığımızı anladığında ilk etiketi yeniden tezgaha yerleştirdi. Bazı esnafların ise her an denetim olabileceği endişesiyle fiyat etiketi koymadığı görüldü.

avcılar-pazarı-hamsi

 

PATLICAN SATIŞI NEREDEYSE YOK

Geçtiğimiz hafta fiyatı 20 TL'ye kadar çıkan patlıcanı tezgahlarda görmek neredeyse imkansız. Patlıcan satışı yapan bir iki tezgah var ancak burada da kilosu 8 ile 18 TL arası değişiyor.  Ayrıca fiyatını sorduğumuz, pazar dışında satış yapan manavlar halktan talep gelmediği için artık patlıcan satışı yapmadıklarını söyledi.

REKOR HAMSİDE

Kırmızı et ve tavuk fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kış aylarında balığa yönelen vatandaşlar en büyük artışı balık fiyatlarında gördü. Geçtiğimiz hafta 10 liraya satılan hamsi bu hafta 20 liraya satılıyor.

PAZAR ARABALARI REVAÇTA

1 Ocak 2019 itibariyle ücretli poşet uygulamasının ardından vatandaşların pazarda poşet almak yerine pazar arabası kullanmaları da dikkat çekti.

PAZARDAKİ FİYATLAR

Salatalık: 7.99 TL

Sivri biber: 16 TL

Ispanak : 6 TL

Pırasa : 6 TL

Patates: 12 TL

Soğan : 10 TL

Domates: 4 TL

Kaynak: İşçi Haber

Haber Ara