Dolar

32,3370

Euro

35,1947

Altın

2.246,83

Bist

8.718,11

Tansu Çiller'den Kılıçdaroğlu'na '90'lar' cevabı

Eski Başbakan Tansu Çiller, başbakanlığı dönemine yönelik eleştiriler hakkında konuştu. Çiller, 'Yaptığım her şey doğruydu demiyorum. Çok gençtik, çok idealisttik, birçok şeyi kısa zaman içinde yapmak isterken karşımda çok geniş bir cephe buldum. Çok yoğun yıpratma kampanyaları ile karşı karşıya kaldım' dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-19 13:18:51

Tansu Çiller'den Kılıçdaroğlu'na '90'lar' cevabı

Eski Başbakan Tansu Çiller, AK Parti'nin Yenikapı mitingine katılmasından dolayı kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt verdi. Çiller, "Korku refleksi olmasa bu kadar tepki olmazdı. Doğruları söylememden rahatsız olanlar olabilir" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'ye konuştan Tansu Çiller, Yenikapı mitingi için, "Dün bir partiyi desteklemek üzere gitmedim" dedi. Çiller, Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayarak, "Çok acil refleks gösterilmesi gereken bir dönemden geçiyoruz. Bunu kim yapabilir? Karşıda 5 birbirine benzemez ittifakı var. Bir de 6'ncı partiyi (HDP) Meclise sokmaya çalışıyorlar. Bu durumda 5 benzemez, ipi dışarıdan tutanın ipine asılarak hareket edecekler. Bunlar Türkiye'nin acil çözüm bekleyen sorunlarına çözüm üretemezler. Dış güçler, Türkiye'yi paramparça ederler" ifadelerini kullandı.

"YAPTIĞIM HER ŞEY DOĞRUYDU DEMİYORUM"

Çiller, başbakanlığı dönemine ilişkin yöneltilen eleştirilerini yanıtlarken, "Yaptığım her şey doğruydu demiyorum. Çok gençtik, çok idealisttik, birçok şeyi kısa zaman içinde yapmak isterken karşımda çok geniş bir cephe buldum. Çok yoğun yıpratma kampanyaları ile karşı karşıya kaldım" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN VE İNCE'DEN ELEŞTİRİLER

AK Parti'nin Yenikapı mitigine katılan Tansu Çiller'i CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de eleştirmişti.

Kılıçdaroğlu, "Ben isterdim ki Tansu Çiller, ölüm yıl dönümü törenlerine katılsın ama o tam tersini yaptı. Neden destek veriyor onu bilemiyoruz ama önümüzdeki günlerde biraz daha net görürüz. Tansu Hanım'ın Amerika'da dünya kadar mal varlığı var. Onların hepsinin sorgulanması lazım. Nedir ne değildir, bu Amerika aşkı nereden geliyor? Bütün bunların sorgulanması lazım. Kesinlikle rızaya dayalı birliktelikler değildir bunlar. Tansu Hanım gibi dünyalığını Türkiye'de değil de Amerika'da edinen birisinin herhalde kalkıp da böyle belli bir menfaati, belli bir çıkarı sağlamadan oraya gideceğini hiç düşünmüyorum" dedi.

İnce de, "Dün eski başbakanlardan Tansu Çiller de oradaymış. Erdoğan sürekli 90'lara dönmekten bahsediyor ama 90'ların simgesi orada. O başarılı olsa kendi partisini kalkındırırdı. Özetin özetini söyleyeyim mi, Tarzan zorda" ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Ara