Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Taner Yıldız: 'Kürt devletinin kurulmasına müsamaha gösterilemez'

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Referandum ile birlikte kurulma ihtimali olan bölgesel bir Kürt devleti aynı zamanda Türkiye için de bir tehdittir. Hiçbir açıdan müsamaha gösterilemez' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-31 13:06:42

Taner Yıldız: 'Kürt devletinin kurulmasına müsamaha gösterilemez'


Kayseri'de düzenlenen bayramlaşma töreni öncesinde soruları cevaplayan AK Parti Kayseri Milletvekili ve eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Malum Bağdat'ta gerek bizim dönemimizde gerek şimdiki bakanımızın döneminde şuanda devam ettirdiği Bağdat'ta yapılan anlaşmalar ve Erbil ile yapılan sözleşmeler var. Hiçbir şekilde orada Kürdistan'ın kurulmasına Kürt devletinin kurulmasına tırnak içinde söylüyorum hiçbir açıdan müsamaha gösterilemez. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bu konuda net ifadeleri ve tavırları oldu. Biliyorsunuz hem Irak'ın birlik ve beraberliği, toprak bütünlüğü, sınırlarını koruması hem de Türkiye'ye bir tehdittir. Referandum ile birlikte kurulma ihtimali olan bölgesel bir Kürt devleti Aynı zamanda Türkiye için de bir tehdittir" dedi.

Yıldız, 'O yüzden sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakan arkadaşlarımızla koyduğu ifade ile beraber yapılan anlaşmalar ile hem Erbil'in hem Bağdat'ın hem de Ankara'nın Türkiye'nin menfaatleri ile bütünleşen sözleşmelerdir. Gerek petrol gerekse doğalgaz ile yapılacak olan bütün bu işlemler orada bir artı değer oluşturacaktır. Her zaman söyledik Sayın Cumhurbaşkanımız ve şuanda Enerji Bakanımızın tabiri ile 'Yok olan paylaşılmaz, var olan paylaşılır.' Toprak altında olduğu müddetçe bir savaş gerekçesi, toprak üstünde olduğu sürece de barış gerekçesi olarak her zaman petrol ve doğalgaz anılmıştır. Ne yazık ki bütün Dünyada bu böyledir. Ama Türkiye yalnıza bir menfaat doğrultusunda orada sözleşmeleri bulunmamaktadır. O yüzden siyasi konuyla, enerjik konuların ben ayrıştırılacağına inanıyorum' diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara