Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Taner Yıldız'dan 'zafer görüntüsü' eleştirisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, 'Oy oranları artmadığı halde, bazı partilerin zafer kazanmış gibi bir görüntü sergilemelerinin bir göz boyama olduğunu söylemem lazım' dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-10 12:45:11

Taner Yıldız'dan 'zafer görüntüsü' eleştirisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) üyelerini Bakanlık'ta kabul etti.

AK Parti'nin seçimin ardından ilgili kişilerle bütün olasılıkları ve ihtimalleri düşündüğünü belirten Yıldız, ülke için iyi olabilecek kararın uygulanacağını söyledi.

Ülke menfaatinin her zaman ön planda olacağını ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"HDP'nin 'AK Parti ile koalisyon yapmayacağız' demesi, AK Parti istediği halde koalisyon yapılmayacak anlamına gelmez. Kaldı ki şu ana kadar AK Parti'nin istikrarı ülke istikrarı ile eş anlamlı kullanılmıştır. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Seçim sonuçlarının büyük tabloyu, resmi bozmadığı kanaatindeyim. Ama bir ikilemi de söylemek zorundayım. Kendilerinin oy oranları artmadığı halde, bazı partilerin zafer kazanmış gibi bir görüntü sergilemelerinin bir göz boyama olduğunu söylemem lazım" diye konuştu.

"Rusya ile Bakü'de fiyat müzakeresi yapmayacağız"

Bakan Yıldız, kabulün ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bakü'de 13 Haziran'da 2015 Avrupa Oyunları'nın açılış töreninden ardından, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir araya geleceğini, kendisinin de burada bir takım görüşmeler yapacağını anlatan Yıldız, "Görüşeceğimiz konu fiyat müzakeresi değil onu bir kez daha söylemek isterim. Fiyat müzakereleri nihayetlenmiş durumdadır. Fiyatla alakalı yeni bir müzakere süreci öngörmüyoruz. Konuşulacak konu fiyat müzakerelerinin imzaya açılması konusudur" diye konuştu. 

"Büyüme rakamları Türkiye'nin hedeflerine yaklaşacağını gösteriyor"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yüzde 2,3'lük büyüme rakamını da değerlendiren Yıldız, "Büyüme rakamları Türkiye'nin hedeflerine yaklaşacağını göstermiştir. Tarımda büyüme, sanayide stabil hal, madencilikte daralma gibi durumlar söz konusu" dedi.

Haber Ara