Dolar

32,3631

Euro

35,1236

Altın

2.324,69

Bist

9.079,97

Tamimi: Sanırım aynı şeyi yine yapardım

Filistin davasının sembollerinden biri haline gelen Filistin’in cesur kızı Ahed Tamimi açıklamalarda bulundu. Tamimi, “Açıkçası üzgün hissetmiyorum. Tepkim o zaman sadece mantıklı ve makuldü ve sanırım aynı şeyi yine yapardım” dedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-08-20 13:56:17

Tamimi: Sanırım aynı şeyi yine yapardım

TeleSUR Tv'ye özel röportaj veren Tamimi, kendisinin mutluluğunun çok açık olduğunu ancak erkek kardeşi ve diğer küçük kardeşleri hapiste olduğundan tamamen mutlu olmadığını belirtti.

Tamimi, “Açıkçası üzgün hissetmiyorum. Tepkim o zaman sadece mantıklı ve makuldü ve sanırım aynı şeyi yine yapardım” dedi.

“BENİM DİĞER KIZLARDAN BİR FARKIM YOK”

Tamimi, “Benim diğer kızlardan bir farkım yok, tesadüfen bu kamerayla kayda alındım ve yaptığım hareket beni bir sembole dönüştürdü, bu ise büyük bir sorumluluk” yorumunu yaptı. Üniversiteyi bitirip avukat olmak istediğini belirten genç kız normalde sakin bir karakteri olduğunu ise “Genelde sessiz bir insanım çok fazla insanla vakit harcamam”diye konuştu.

Her şeyin Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan ettiği bir Pazartesi günü başladığını hatırlatan Tamimi, "o dönem sadece Nabi Saleh'te değil bütün Filistin'de bir çok sayıda gerilim vardı" dedi.

Tamimi, “Askerler kasabama saldırdılar ve evlere ateş etmeye başladılar ve bir yüksek tepeye çıkarak 15 yaşındaki küçücük bir çocuğu, kuzenimi vurdular, ölümün eşiğindeydi. Onu vuran askerler geri geldi ve evimin kapısının önünde durdular. Küçük çocuklara, evlere, gençlere ateş etmeye devam ettiler. Açıkçası bunu gördüğümde ondan uzaklaşmasını istedim, yapmadı ben de onu tokatladım” diyerek açıkladı.

Ardından nasıl tutuklandığını ve hapse konularak sekiz ay içeride kaldığını anlatan genç kız, “İlkin beni bir askere saldırmakla suçladılar ancak suçumu açıkladıklarında 12 ayrı suç ortaya koydular” dedi.

Tamimi 19 Aralık 2017'de 17 yaşında tutuklanarak sekiz ay süreyle hapis yatmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara