Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Taliban'ın yeni lideri: Molla Heybetullah Ahundzade

Taliban, günlerdir konuşulan 'liderlerinin öldürülmesi ve yerine geçen isim' tartışmalarına resmi bir açıklamayla cevap verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-25 12:36:04

Taliban'ın yeni lideri:  Molla Heybetullah Ahundzade

TİMETURK I HABER MERKEZİ
ÖZEL HABER

Taliban lideri Mansur'un ABD'nin İHA saldırısında öldüğü iddia edilmişti. Ardından Afganistan İstihbarat Teşkilatı (NDS), Taliban lideri Molla Ahtar Muhammed Mansur'un Pakistan'ın Balouchistan eyaletinin Dalbandine bölgesinde saat 03.45 civarında ABD'nin insansız hava aracıyla (İHA) yaptığı saldırı sonucunda öldürüldüğünü doğrulamıştı.

Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah da sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Mansur'un dün Pakistan'da düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğünü belirtti.

21 Mayıs'ta öldürüldüğü söylenen Mansur ile ilgili bu sabah saatlerine kadar Taliban'dan resmi bir yalanlama gelmediği için haberin doğruluğu konuşuluyordu ki saatler önce resmi Telegram hesabından Arapça bir açıklama yapıldı:

YENİ LİDER SEÇİLDİ

Sözcü Zaibullah, tarafındna yapılan açıklamada "Molla Mansur'un hayatını kaybettiği, yeni lider olarak Heybetullah Ahunzade'nin atandığı" belirtiliyor.

YARDIMCILARI

Ayrıca açıklamada "Molla Ömer'in oğlu Molla Yakup ve Siraceddin Hakkani'nin yeni lider Heybetullah'ın yardımcılığına getirildiği" kaydedildi.

MOLLA ÖMER'İN HOCASIYDI

Yeni lider Mevlevi Heybetullah'ın Taliban'ın kurucusu Molla Ömer'in hocası olduğu da not düşüldü.

YAYINLANAN İLK FOTOĞRAF

Taliban'ın yeni lideri Molla Heybetullah Ahundzade'nin yayınlanan ilk fotoğrafı:

77_3

Haber Ara