Dolar

32,5607

Euro

34,9891

Altın

2.424,58

Bist

9.722,09

Taliban'dan Afganistan barış görüşmelerine ilişkin açıklama

Taliban, Katar'ın başkenti Doha'da devam eden Afganistan konulu barış görüşmelerine bir gün ara verileceğini duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-28 17:49:53

Taliban'dan Afganistan barış görüşmelerine ilişkin açıklama

Mepanews'in haberine göre Katar'ın başkenti Doha'da ABD ve Taliban arasında süren görüşmelerde Salı ve Çarşamba günlerinde yabancı güçlerin Afganistan'dan çekilmesi ve Afganistan'ın diğer ülkelere karşı kullanılmaması konuları konuşuldu.

İKİ GÜN ARA VERİLECEK

Taliban tarafından yapılan açıklamada, görüşmelere iki gün ara verileceği ve Cumartesi günü görüşmelerin kaldığı yerden devam edeceği ifade edildi.

Taliban, müzakereler kapsamında Molla Abdulgani Baradar'in Katar Dışişleri Bakanı Abdurrahman el Sani, Katar Ulusal Güvenlik Danışmanı Muhammed el Mesned, ABD Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad ve ABD'nin Afganistan genel komutanı Scott Miller ile görüştüğünü belirtti.

Taliban tarafından yapılan açıklamada Miller'dan "Afganistan'daki işgal güçlerinin komutanı" olarak bahsedildi.

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, görüşmelerin olumlu geçtiğini, barışa doğru yavaş ve emin adımlar atıldığını dile getirdi.

TALİBAN'IN TEMSİLCİSİ: BARADAR

Molla Abdul Gani Baradar, Taliban'ın kurucuları arasında yer alması ve Pakistan'da 8 yıl hapiste tutularak geçen yıl serbest bırakılması açısından önemli bir figür.

ABD ve TALİBAN KATAR'DA GÖRÜŞÜYOR

Ocak ayının sonunda ABD ile Taliban anlaşmaya varmış ve bir sonraki barış müzakerelerinin tarihinin 25 Şubat olarak belirlenmesi konusunda geçici anlaşmaya varmıştı. İki ülke arasındaki müzakerelerin yürümesine aracılık eden ülke ise Katar.

Haber Ara