Dolar

32,3438

Euro

35,1167

Altın

2.306,62

Bist

9.079,97

Taliban'dan ABD'ye yönelik açıklama

ABD ile 29 Şubat 2020'de Doha'da barış anlaşması imzalayan Taliban, 20 Ocak 2021'de Joe Biden'ın Başkan Donald Trump'ın yerini almasının ardından yazılı açıklama yaptı. Taliban, ABD'nin Afganistan'a yönelik dış politikasının değişiklik olup olmayacağı hususunda endişesini koruyor

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-13 19:42:41

Taliban'dan ABD'ye yönelik açıklama

Taliban'ın açıklamasında Biden veya Trump'tan özel olarak bahsedilmezken, açıklamada, Afgan hükümetinin taraf olmadığı tartışmalı bir anlaşma olan Doha anlaşmasının uygulanması gereğine vurgu yapıldı.

Taliban'ın 10 Kasım 2020 tarihli yazılı açıklaması şöyle;

"Amerikan seçimleri ve yönetim değişikliği, Amerika Birleşik Devletleri'nin iç meselesidir. Amerika Birleşik Devletleri ile İslam Emirliği arasında imzalanan Doha anlaşması, savaşın sona ermesi ve her iki ülke için daha iyi bir gelecek için mükemmel bir belgedir. İslami Emirlik, yeni Amerikan başkanına ve gelecekteki yönetimine, anlaşmanın uygulanmasının iki ülke arasındaki çatışmayı sona erdirmek için en makul ve etkili araç olduğunu vurgulamak ister.

Buna göre, tüm ABD kuvvetlerinin Afganistan'dan çekilmesi, ülkemize müdahale edilmemesi ve [Doha anlaşmasında belirtildiği üzere] Afganistan'ın Taliban'ı tehdit etmek için istismarına izin verilmemesi hem halklarımızın hem de uluslarımızın çıkarınadır.

Anlaşmaya bağlı kalıyoruz ve bunu Afgan sorununu çözmek için güçlü bir temel olarak görüyoruz. Ayrıca diyalog ve müzakereler yoluyla iç sorunlarımızı çözmeyi tercih ediyoruz. İslam Emirliği, gelecekte Amerika dahil dünyanın tüm ülkeleriyle olumlu ilişkiler arıyor.

Geleceğin Amerikan başkanı ve yönetimi, kendi kişisel çıkarlarının peşinde koşmak, iktidarı elinde tutmak için savaşı sürdürmek ve Amerika'yı çatışmaya saplamak isteyen savaş çığırtkanlığı çevrelerine, bireylere ve gruplara karşı tetikte olmalıdır."

Kaynak: AlemarahEnglish.net (Afganistan)

Haber Ara