Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Taliban'dan ABD'ye diyalog teklifi

Amerikalılara hitap eden Afganistan Taliban liderleri 17 yıllık Afgan Taliban-Amerika savaşını görüşmeler yoluyla bitirmek istediklerini ancak bunun bir zayıflık mesajı olarak algılanmaması gerektiğini, Amerikan güçlerine karşı mücadelenin devam edeceğini duyurdu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-17 19:50:11

Taliban'dan ABD'ye diyalog teklifi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Reuters'ın haberine göre Taliban yöenticileri açıklamalarında “Tercihimiz Afgan meselesini barışçıl müzakereyle çözmektir” dedi. Yabancı güçleri ülkeden çıkarmak ve Amerika destekli hükümeti yenmek için savaştıklarını belirten örgüt üyeleri, Amerika'nın “işgali” durdurması gerektiğini ve Taliban'ın “kendi halkının inanışlarıyla uyumlu bir hükümet kurma hakkını kabul etmesi” gerektiğini söyledi. Ayrıca "Amerikalılar için Taliban'ın bütün taraflarla ‘sağlıklı politika ve müzakereyle” sorunları çözebileceğini anlaması lazım. Müzakere şansı henüz tükenmedi” denildi.

NATO'daki Afganistan unsurları Taliban'ın bu açıklamalarını sahici bulmadıklarını ifade ederken, Kabil hükümetinden herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Haberde Afganistan'da Trump döneminde daha da şiddetlenen stratejik savaş ve artan hava saldırıları sonucunda Taliban'ın birçok merkezden ve iki büyük şehirden çekildiği belirtildi. Ayrıca Taliban'ın son iki saldırısında 150 kişinin öldüğü ifade edildi.

Açıklamada ise Taliban'ın üstlendiği 27 Ocak'ta yapılan ve 30 kişinin öldüğü Kabil Otel'i saldırısı ile 150 kişinin öldüğü diğer bombalı saldırıdan bahsedilmedi.

 

 

Haber Ara