Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Taliban’dan 11 Eylül açıklaması

Taliban, ABD'ye düzenlenen 11 Eylül saldırıları hakkında bir bildiri yayımladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-13 00:30:30

Taliban’dan 11 Eylül açıklaması

Amerika Birleşik Devletleri'nin(ABD) tarihinde uğradığı en büyük saldırı olarak nitelendirelen 11 Eylül olayı nedeniyle Taliban yazılı açıklamada bulundu. Taliban bildiride, "Amerika dünya liderliği ve despotluğu rolünü kaybetti, askeri gücü soru işaretlerine boğuldu, ekonomisi alt üst oldu ve şimdi uluslararası rakipleriyle güç yerine barış ve güvenlik dili konuşur oldu.Amerika 11 Eylül Olayları uyanışıyla ne kadar acı çekti? Birçok gerçeği bizzat Amerikalı politikacıların kendi elleriyle açığa çıktı fakat Amerikalıların ve diğerlerinin öğrendiği şey, başka ülkeleri işgal etmek yerine 11 Eylül gibi olayları engellemeleri ve ellerini İslam dünyasının boğazından çekmeleri gerektiği oldu" dendi.

infocenter.media.com'un çevirdiği metinde; Afganistan İslam Emirliği Taliban Hareketi, 11 Eylül Saldırılarının 14. Yıldönümü nedeniyle bir bildiri yayınladı.

Bildiri metni şöyle:

“Amerika, on dört yıl önce bugün 11 Eylül olaylarını işgalle bölgeyi yıldırmak ve İslam beldemizi tehdit etmek için kullandı.

Bugün her yönüyle tükenmiş olan Amerika o zamanlar kibrin büyüsüyle kaplanmıştı, aklını kullanamıyor, bunun yerine güç kullanma ve zorbalık yoluna gidiyordu.

Amerikalıların işgaline karşılık yiğit Afgan milleti de dini ve milli vazifesinin gereği özgürlük cihadını başlattı, bunun karşılığı Amerikalılar ve müttefikleri tarihlerinde benzerini görmedikleri zayiatı, kayıpları ve darbeleri 14 yıllık periyotta gördü.

Amerika dünya liderliği ve despotluğu rolünü kaybetti, askeri gücü soru işaretlerine boğuldu, ekonomisi alt üst oldu ve şimdi uluslararası rakipleriyle güç yerine barış ve güvenlik dili konuşur oldu.

Amerika 11 Eylül Olayları uyanışıyla ne kadar acı çekti? Birçok gerçeği bizzat Amerikalı politikacıların kendi elleriyle açığa çıktı fakat Amerikalıların ve diğerlerinin öğrendiği şey, başka ülkeleri işgal etmek yerine 11 Eylül gibi olayları engellemeleri ve ellerini İslam dünyasının boğazından çekmeleri gerektiği oldu. Diğer milletlere yönelttikleri dış politikalarını gözden geçirmeleri, sindirme ve güç kullanma siyasetinden kaçınmaları, işgali, Afganistan da dahil fakir ülkeleri sömürmeyi ve işgali uzatmayı bitirmeleri ve sağlıklı rasyonel politikalarla Amerikalıların canlarını korumalıları gerektiğini anladılar.

Eğer bunu yapmaz ve güç siyasetini ve sömürgeci hedeflerini sürdürürlerse dünya milletlerinin artık uyandığını anlamalılar. Milletler direniş sergileyecek ve Amerikan zulmünün ürettiği her politikaya karşı güçlü bir duruş gösterecektir.

Bu, bugün gerektiği için özgürlük savaşı veren Afgan halkının İslami ve meşru hakkıdır.

Maalesef ki birkaç dolar bazılarını ahlaksız bir ihanete sürüklüyor, cihada ihanet eden ve Mücahitlere yazık eden bu melunlar, kötülüğün ve fesadın destekçileri ve bir takım cahiller, İslam Emirliği liderliğinde küffara ve işgale karşı sürdürülen bu saf ve temiz cihadı başka ülkelere atfetmeye çalışıyor. Özgürlük yolundaki böylesine büyük fedakarlıklara ve benzeri olmayan böylesi büyük kahramanlıklara yabancı istihbarat ağlarına hizmet için utanç dolu tarihlerini gizleme dışında bir amaçları olmadan ithamlarda bulunuyorlar. Bu iddialar asla özgürlük savaşımıza ve cihadımıza gölge düşürecek değil ve ne de meşru olan bu yolumuzu değiştirebilir. İslam Emirliği Allaha hamdolsun ki küfrün belini kıran mübarek cihadını sürdürecek. Tarihimiz, hür ve özgür bir millet olduğumuzun kanıtıdır. Bu millet esarete ve köleliğe asla rıza göstermeyecek. Gerçek şu ki tamamen mazlum halkımızın desteği ile devam eden mevcut bu cihat, bu yolun dün Sovyetleri ve öncesinde de İngilizleri kovan babalarımızın ve atalarımızın yolu olduğunu gösteriyor. Ve Amerika liderliğindeki şimdiki mücrimlerin çıkarılmaları da uzak değil inşallah; hiçbir şey Allah için zor değildir.”

Afganistan İslam Emirliği

27/11/1436

11/09/2015

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara