Dolar

32,5991

Euro

34,8085

Altın

2.499,01

Bist

9.448,13

Taliban: ABD ile nihai anlaşmaya yakınız

ABD ve Taliban arasında Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen barış müzakerelerinde sona yaklaşıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-28 12:37:45

Taliban: ABD ile nihai anlaşmaya yakınız

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Taliban Siyasi Ofis Sözcüsü Suhail Shaheen, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "ABD heyetiyle görüşmelerin sürdüğünü, anlaşmanın yakın olduğunu ve Müslümanlara yakında güzel haberler vereceklerini" söyledi.

Haber, ABD ile barış görüşmeleri kapsamında Doha'da 9. toplantının gerçekleştirilmesinin ardından geldi.

TALİBAN ve AFGAN YETKİLİLER MOSKOVA'DA GÖRÜŞMÜŞTÜ

2019'un Nisan ayında Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani yönetimindeki hükümet ve Taliban arasındaki görüşmeler ertelenmişti. Görüşmelerin süresiz ertelendiği haberi Barış görüşmelerine destek veren Katar Çatışma ve İnsani Çalışmalar Merkezi yöneticisi Sultan Barakat tarafından Twitter'dan duyuruldu.

Afganistan'da ateşkes için görüşmeler, 2019'un Mayıs ayı sonlarında tekrar başlamış, taraflar Moskova'da görüşmüştü. Üst düzey Taliban üyesi Molla Abdulgani Birader'in katıldığı toplantıda, Moskova'da yapılan görüşmelerde, Afgan hükümetiyle ilerleme sağlandığı söylendi. Görüşmelerde eski eski Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai de yer aldı.

TALİBAN'DAN AÇIKLAMA: KURBAN BAYRAMINDAN ÖNCE BARIŞ SAĞLANABİLİR

Öte yandan Taliban siyasi sözcüsü Suhail Shaheen 23 Temmuz'da yaptığı açıklamada, binlerce Taliban savaşçısının ABD ve diğer yabancı birliklerin Afganistan'dan çekilmesinin ardından Afgan ordusunun ve diğer güvenlik güçlerinin bir parçası olacağını söyledi. Taliban ve ABD arasındaki barış anlaşmasının kurban bayramı öncesinde 11 Ağustos'ta kesinleşebileceğini söyleyen Shaheen, “Bayram öncesi bir anlaşmaya varacağımızı umuyorum. Biz ülkemizde kan dökülmesine ve yıkıma son vermek istiyoruz. Top ABD'de. Makul bir teklif bulmalılar" dedi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

78_5

77_17

1144095_2_1

Haber Ara