Dolar

32,5607

Euro

34,9891

Altın

2.424,58

Bist

9.722,09

Taksimde ‘Kardeşime dokunma' eylemi

DurDe Platformu,Suriye'deki iç çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye gelmeye çalışan sığınmacıların geçişine izin verilmemesini protesto etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 11:11:10

Taksimde ‘Kardeşime dokunma' eylemi

DurDe Platformu üyeleri saat 19.00 sıralarında Galatasaray Lisesi önünde toplandı. ‘Suriyeli sığınmacılar kardeşimizdir. Kardeşime dokunma' yazılı pankartlar açan grup, ‘Suriye halkı yalnız değildir', ‘Sınırlar açılsın, göçmenlere özgürlük' diye slogan attı.

DurDe Platformu adına basın açıklaması yapan Gonca Şahin, Suriyeli vatandaşların Türkiye vatandaşlarıyla eşit haklara sahip olması gerektiğini belirterek, mültecilerin siyasi saflaşmada kullanılabilecek bir kitle olmadığını dile getirdi.

Türkiye'ye sığınmak isteyen herkese kapıların açılması gerektiğini söyleyen Gonca Şahin, "İnsan haklarına duyarlı tüm kesimleri, mültecileri, Suriye'de ne zaman sağlanacağı belli olmayan bir barış ortamına gönderilecek fazlalıklar olarak değil, temel insan haklarını garanti altına alarak birlikte bir yaşam inşa edeceğimiz bir kardeşimiz olarak görmeye çağırıyoruz" dedi.

Haber Ara