Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Taksim'deki yürüşte polis müdahalesi

Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na kadar olan güzergahta bugün saat 17.00'de yapılması planlanan 23. LGBTİ Onur Yürüyüşü öncesinde polis müdahalesi başladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-28 17:46:52

Taksim'deki yürüşte polis müdahalesi

Ajansların haberine göre, Taksim Meydanı'na onlarca otobüsle çevik kuvvet polisleri getirildi. Meydan ve çevresinde çok sayıda TOMA'nın da güvenlik önlemi aldığı görüldü. Meydandan İstiklal Caddesi ve Sıraselviler Caddesi'nin girişine polis tarafından önlemler arttırıldı.

Polis ekipleri "İstiklal Caddesi'ni boşaltın yoksa müdahale edilecek" anonsu yaptı. Bu anons sonrasında polis müdahalesi başladı.

Çevik kuvvet ve sivil polisler, grupları Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndan uzaklaştırdı. Bir grup da İstiklal Caddesi'nde toplanarak Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Önce 'dağılın' uyarısında bulunan polis, daha sonra gruba tazyikli su sıkarak müdahale etti. Boyalı top mermisinin de kullanıldığı müdahale sonucu bazı göstericiler ara sokaklara dağılırken, bazı göstericiler ise işyerlerine sığındı. TOMA'nın önünde duran bir gösterici de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Haber Ara