Dolar

32,3326

Euro

35,1213

Altın

2.302,72

Bist

9.079,97

Taksim Camii ne zaman açılacak? Taksim Camisi açılış tarihi açıklandı

Taksim'de inşaatı tamamlanmak üzere olan Taksim Camisi açılış tarihi açıklandı. İstanbul'un simgesi haline gelecek olan ve yapımı 4 yıl süren Taksim Camii ne zaman açılacak? Yüzde 99'u tamamlanan Taksim Camisi ramazan ayında ibadete açılacak. Caminin şu anda ince işçiliği yapılıyor. Boyama ve peyzaj çalışmalarının ardından Taksim Camii ramazanda cemaatine kavuşacak.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-26 15:29:22

Taksim Camii ne zaman açılacak? Taksim Camisi açılış tarihi açıklandı

İstanbul'un simgelerinden olacak Taksim Camii'nde sona gelindi. İnşaatına 9 Şubat 2017'de başlanan Taksim Camisinin açılış tarihi açıklandı.Taksim Camisi açılış tarihi açıklandı mı? Taksim Camii'nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Yüzde 99'u tamamlanan Taksim camisinin ince işçilikleri kaldı. İç boyama ve peyzaj işlerinin de tamamlanmasıyla cami cemaatiyle buluşacak. Peki Taksim Camii ne zaman açılacak? Taksim Camii'nin boya ile peyzaj çalışmalarının da tamamlanmasıyla ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Taksim Camii ne zaman açılacak?

Taksim Camii açılışına sayılı günler kaldı. İstanbul'un en önemli bölgelerinden Taksim'de inşa edilen Taksim camisi açılış tarihi belli oldu. Cami 2021 yılının ramazan ayında ibadete açılacak.

Taksim Camii özellikleri

Taksim Camii, İstanbul'un Beyoğlu ilçesindeki Taksim Meydanı'nda yapımı devam eden camidir. Caminin mimarı Şefik Birkiye ve Selim Dalaman'dır. İnşaatı 9 Şubat 2017 tarihinde başlamıştır.

Sur Yapı tarafından inşa edilmekte olan cami projesi toplamda 875 metrekarelik bir alanda yer almaktadır. 3 katlı olan ve 960 kişilik ibadet kapasitesine sahip olacak camide 165 araç kapasiteli bir park yeri ile konferans ve sergi salonları da yer alması planlanmaktadır. Zemin üstü bina yüksekliği 20,70 metre olan caminin kubbe yüksekliği 9,6 metre, toplam mahya yüksekliği 30,3 metre olarak planlanmaktadır. Yapılan açıklamalara göre bu yükseklikler projenin hemen yakında yer alan Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi ve Surp Asdvadzadzin Ermeni Katolik Kilisesi'nin yükseklikleri dikkate alınarak projelendirildi.

Haber Ara