Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Taiz Halk Direnişi Lideri : Yemen barış görüşmelerini İran engelliyor

Yemen Halk Direnişi lideri, ülkede bir yıldan fazla süredir devam eden iç savaşı sonlandıracak barış görüşmelerini İran’ın engellediğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-21 14:11:50

Taiz Halk Direnişi Lideri : Yemen barış görüşmelerini İran engelliyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ
Melahat KEMAL

Yemen'in Taiz şehri merkezli Halk Direnişi grubu lideri Mahmud el Meklafi, ülkede bir yıldan fazla süredir devam eden iç savaşa bir son verecek olan barış görüşmelerini İran'ın baltaladığını söyledi.

Mahmud el Meklafi “İnsanlar sahada neler olup bittiğini görüyor. Sadece Taiz'e yüzlerce saldırı düzenlendi. İşte bu yüzden Husi ve Salih destekçilerinin ellerindeki silahları hükümete teslim edeceğine inanmıyoruz” dedi.

Meklafi, Kuveyt'teki barış görüşmelerinin günlerdir erteleniyor olmasından ötürü bu görüşmelerden pek ümitli olmadıklarını söyledi ve ekledi “İran'ın destek verdiği Husiler ve devrik devlet başkanı Salih taraftarları, barış görüşmelerini engelliyor”.

HUSÎLER HÂLÂ İRAN'DAN YARDIM ALIYOR

Alman yayın organı DPA'ya röportaj veren Meklafi “Husiler hâlâ iran'dan askeri yardım alıyor. Bunlar İran'da üretilmiş, İran damgalı Yüksek ve orta milimetrik kalibredeki silahlar var. Taiz ve Yemen'in diğer bölgelerinde cirit atan İranlı askeri eğitmenleri saymıyorum bile” dedi.

Meklafi sözlerine “Husilerin maaşları İran'dan gelen paralar ile ödeniyor… Tüm bunları öğrendikten sonra Husilerin İran'dan bağımsız bir şekilde karar verdiğine nasıl inanabilir ki” ifadeleri ile devam etti.

Husilerin Kuveyt'teki barış görüşmelerine geç kalmaları hakkında da fikir beyan eden Meklafi, Husilerin ve İran'ın itibarına ciddi biçimde darbe vurduğunu söyledi.

YEMEN HÜKÜMETİ: GELMEZLERSE MÜZAKEREDEN ÇEKİLİRİZ

Yemen hükümeti, 'Husiler ile Salih yanlıları oturuma katılırsa müzakerelerden çekileceğiz' dedi.

Kuveyt'te 18 Nisan'da başlaması kararlaştırılan müzakerelerin üzerinden üç gün geçmesine rağmen Husiler ile devrik lider Salih yanlılarını temsil eden heyetin henüz Kuveyt'e gelmediğine dikkat çekildi.

Haber Ara