Dolar

32,5497

Euro

34,8381

Altın

2.428,35

Bist

9.645,02

“Tahşiye Kumpası”nın mağdurları endişeli

Kamuoyunda 'Tahşiye Kumpası' olarak bilinen davanın mağdurları, mağduriyetlerinin son bulmasını bekliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 20:43:59

“Tahşiye Kumpası”nın mağdurları endişeli

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Adli makamlar tarafından yasal metinlerde "FETÖ (Fetullah Terör Örgütü)" olarak adı geçen örgüt tarafından kuran kumpasla aylarca cezaevinde yatan Mehmet Doğan ve arkadaşlarının mahkeme süreci halen devam ediyor. Önümüzdeki Cuma günü Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeni bir duruşma yapılacağı öğrenildi.  Önceki duruşmada mahkeme heyeti, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet'ten görüş istemişti. Bu raporların da dosyaya konulmasıyla mahkeme heyetinin davayı sonuçlandırabileceği dile getiriliyor.

Davanın geldiği noktayla ilgili görüşlerine başvurduğumuz mağdur avukatlarının aktardığı bilgilere göre, Emniyet ve MİT tarafından hazırlanan raporlar müspet bilgileri içeriyor. Ancak yine de bu raporların henüz dava dosyasına henüz konulmadığı yönünde iddialar da mevcut.

Avukatlara göre; aylarca mağduriyet yaşayanların şimdiki endişesi ise Milli Güvenlik Kurulu'nca "Paralel Yapı" olarak isimlendirilen yapının elemanları tarafından davaya müdahele edebilme ihtimali. Devletin bütün kademelerine yayıldığı sık sık gündeme gelen bu örgütün yeni mağduriyetler ortaya çıkarmasından endişe eden "Tahşiye Kumpası Mağdurları" ise devletin adil yargılama ile ilgili sorumluluğunu yerine getirmesini talep ederken ilgili kurumların süreçle ilgili görevlerini yerine getirmesi için çağrıda bulundular.

Haber Ara