Dolar

32,3860

Euro

35,0550

Altın

2.325,22

Bist

9.114,79

Tahran'da araçlardan izlenebilen açık hava sirki kuruldu

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-29 22:43:24

Tahran'da araçlardan izlenebilen açık hava sirki kuruldu
Yeni tip koronavirüste (Kovid-19) ikinci dalgayla boğuşan İran'ın başkenti Tahran'da birkaç ülkeden göstericinin katılımıyla vatandaşların araçlarından izleyebildiği açık hava sirki kuruldu.

Günlük can kaybının 200'ün üstüne çıktığı ve vaka sayılarının 2 bin 500'ün altına düşmediği İran'da, Kurban Bayramı öncesi sirk gösterisi sunuldu.

Tahran Büyükşehir Belediyesi'nin, başkentin sembol yapıtlarından Milad Kulesi'nde düzenlediği sirk gösterisinde 10 ülkeden göstericiler katıldı.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle vatandaşlar sirk gösterisini arabalarından izledi. Vatandaşların rahat izleyebilmeleri için araçların park edeceği yerler önceden ayarlandı.

İran'da vaka ve ölüm oranlarının artması üzerine hükümet bir dizi önlemi yeniden hayata geçirmiş ve 5 Temmuz'da maske kullanımını kapalı alanlarla iş yerlerinde zorunlu hale getirmişti. Ardından 18 Temmuz'da başkent Tahran'da zorunlu olmayan iş yerlerinin bir hafta süreyle kapatılması kararı alındı. Vakaların düşmemesi nedeniyle Tahran'daki kapatma kararı bir hafta daha uzatıldı.

Bu arada aynı gün ülke genelinde konferans, seminer ve her türlü toplantının yapılması yasaklandı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara