Dolar

32,3267

Euro

35,0819

Altın

2.291,91

Bist

8.982,75

Taha Akgül'ün şampiyonlukları ışık oldu

Milli güreşçi Taha Akgül:- 'Sivas'a valiliğimizin ve belediyemizin desteğiyle bir altyapı kulübü kurulursa çok büyük bir hizmet olacak. Sivas'ın toprağından Anadolu'dan çıkan bu yiğitler inanıyorum ki bizden sonra bayrağı devralacaklar'- 'Dünya Şampiyonası'ndan sonra ikinci kez olimpiyat şampiyonluğu istiyorum. İnşallah 2020'de ikinci kez olimpiyat şampiyonu olarak serbest güreşte adımı al

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-26 11:34:01

Taha Akgül'ün şampiyonlukları ışık oldu
SERHAT ZAFER - Son olarak Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan olimpiyat ve dünya şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül'ün elde ettiği başarılar, güreşe çok önemli isimler kazandıran Sivas'ta güreş kulübü kurulması için ilham oldu.

Sivas Valisi Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, güreş altyapısına gerekli desteğin verilmesi talimatını verdi. Ahmet Ayık, Hamza Yerlikaya ve Taha Akgül gibi şampiyonlar çıkartan Sivas, yeni şampiyonları güreşe kazandıracak olmanın heyecanını yaşıyor.

Güreş altyapısına verilecek desteğin mutluluğunu yaşadığını belirten Taha Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'nın çok iyi geçtiğini söyledi. Yedinci kez Avrupa şampiyonluğunun nasip olduğunu belirten Akgül, "Bunu söylerken dile kolay geliyor ama çok büyük bir özveri var." dedi.

Dünya Şampiyonası'nda başarısız olduğunu hatırlatan Akgül, bu süreçten sonra haksız eleştirilere maruz kaldığını ifade etti.

Olmsuz eleştirilere en büyük cevabı şampiyon olarak minderde verdiğini aktaran Akgül, "Programlara çok mu gidiyorlar, çok mu etkinliklere katılıyorlar' diye eleştiri almıştım. Yenilmemin tek sebebi antrenmancı eksikliğinden, yani partner eksikliğinden dolayıydı. Yani tamamen minderdeki teknik sebeplerden dolayıydı. Ama başka şeylere bağladılar, üzüldüm. Eleştirilere gereken en büyük cevabı minderde şampiyon olarak verdiğimi düşünüyorum." diye konuştu.

Taha Akgül, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle kamplara 3 ağır sıklet partner getirildiğini anımsattı. Milli güreşçi, bu partnerlerin desteğiyle çok iyi çalıştığını ve eski gücüne ulaştığını anlattı.


- "Adımı altın harflerle yazdırmayı düşünüyorum"


Taha Akgül, 2020 Tokyo Olimpiyatları'na kadar aynı performansı göstermeyi arzuladığını söyleyerek, şu an performans anlamında zirvede olduğunu vurguladı.

Kazakistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nın önemine dikkati çeken Akgül, şöyle devam etti:

"Bu aynı zamanda olimpiyat elemesi. Dünya Şampiyonası'na favori olarak gireceğim, yine sıkletimin en favori isimlerinden biri olacağım. Rakiplerimi zaten iyi biliyorum, geçen sene kaybettiğim maçı da biliyorum. Bu sene zaten Avrupa Şampiyonası'nda Rus ve Gürcü iyi rakiplerimle güreştim. Onlar zaten dünyada en iyi rakiplerim olacak. Onları Avrupa'da yenmem moral ve motivasyonum açısından çok önemli. Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alarak devamını orada getirmek istiyorum. Dünya Şampiyonası'ndan sonra ikinci kez olimpiyat şampiyonluğu istiyorum. İnşallah 2020'de ikinci kez olimpiyat şampiyonu olarak serbest güreşte adımı altın harflerle yazdırmayı düşünüyorum."


- "Anadolu'dan çıkan yiğitler bayrağı devralacak"


Taha Akgül, başarısının ardından memleketi Sivas'ta güreş altyapısına desteklerin artığına da işaret ederek, Sivas Valisi Salih Ayhan'ın ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'in güreşi seven yöneticiler olduğunu ifade etti.

Sivas'a güreş kulübü kurulması için il yöneticilerinin söz verdiğini dile getiren milli güreşçi Akgül, şunları kaydetti:

"İnşallah Sivas'ta hem valiliğimizin hem de belediyemizin katkılarıyla bir kulüp kurulması gündemde. Biz bundan çok mutlu oluruz. Çünkü Sivas'ta bir kulübümüzün olmamasına çok üzülüyoruz. Güreş eğitim merkezimiz vardı, şimdi maalesef o da yok, onun da bir an önce yapılması gerekiyor. Biz güreş eğitim merkezinde yetiştik, oradan çıkarak şampiyon olduk. Sivas'a valiliğimizin ve belediyemizin desteğiyle bir altyapı kulübü kurulursa çok büyük bir hizmet olacak. Sivas'ın toprağından Anadolu'dan çıkan bu yiğitler inanıyorum ki bizden sonra bayrağı devralacaklar. Milli takım kampımıza maalesef benden başka Sivaslı gelmiyor. Normalde milli takım kampında hem gençlerde hem A takımda 10 sporcumuz olması gerekiyor ama maalesef sayımız çok az. Bu da kulübün, desteğin olmamasından dolayı. Belediyemize ve valiliğimize teşekkür ediyorum, destekleyeceklerini söylediler. İnşallah camia olarak onlara teşekkür edeceğiz."

Sivas'ın güreşte Ahmet Ayık ve Hamza Yerlikaya gibi çok önemli şampiyonlar çıkarttığına da değinen Akgül, "Dede, oğul ve torun diyebiliriz, üç nesil var. Üçümüz de hamdolsun büyük başarılar elde ettik ve tarihe adımızı altın harflerle yazdırdık." diyerek sözlerini tamamladı.



Haber Ara