Dolar

32,5473

Euro

34,7737

Altın

2.490,67

Bist

9.524,59

'Tacizle' suçlanan Yazar Hasan Ali Toptaş'a 'ödül' şoku!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, 2020 yılı için yazar Hasan Ali Toptaş'a verileceği duyurulan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün geri alındığını bildirildi. Hasan Ali Toptaş, önceki gün sosyal medyada kendisi hakkında birçok kadın tarafından yazılan 'tacizci' iddialarını kabul etmişti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-10 14:39:20

'Tacizle' suçlanan Yazar Hasan Ali Toptaş'a 'ödül' şoku!

Birçok kadın tarafından 'taciz'le suçlanan yazar Hasan Ali Toptaş'a 'ödül' şoku!

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 2020 yılı için yazar Hasan Ali Toptaş'a verileceği duyurulan Mersin Kenti Edebiyat Ödülü'nün geri alındığını bildirildi.

MTSO'dan yapılan açıklamada, edebiyata ilginin geliştirilmesi için 14 yıldır Mersin Kenti Edebiyat Ödülleri'nin verildiği belirtildi.

Ödülün, bu yıl Toptaş'a verileceğinin duyurulduğu kaydedilen açıklamada, "Bağımsız bir şekilde değerlendirme yapan Ödül Değerlendirme Kurulunca, 2020 yılı için ödülün Toptaş'a verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak Toptaş hakkında çıkan taciz haberleri, tüm duyanları olduğu gibi bizleri de derinden yaralamıştır. Bu nedenle Toptaş'a ödül verme kararını geri aldığımızı kamuoyuna duyururuz." ifadeleri kullanıldı. Tacize uğrayan kadınlar….

Aralarında yazarların da bulunduğu çok sayıda kadın, önceki gün sosyal medya hesaplarından yazar Hasan Ali Toptaş'ın tacizine uğradıklarını anlatmıştı.

Toptaş'ın tacizlerine uğradıklarını açıklayan kadınlardan Leyla adlı sosyal medya kullanıcısının yazdığı, "Bu adamın ifşalanmasını heyecanla bekleyen kaç kişiyiz? Ben ve pek çok arkadaşımın kendisi ile nahoş anıları var üniversite yıllarına ait. Şu anki bilinç ve cesarete sahip olsam kesinlikle ifşa ederdim. Klasik orta yaş üstü cis erkek edebiyatçı. Gerçekten büyük bir hayal kırıklığıdır kendisi" tivitin ardından başka kadınlar da ünlü yazarın kendilerini taciz ettiğini açıklayarak Layla adlı kullanıcıya destek vermişti.

‘Tacizci' iddialarını kabul etti

Suçlamaların ve tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından yazar Hasan Ali Toptaş sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla taciz iddialarını kabul etti: "İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapıyor. Failliğin ne olduğunu bugün kadınlardan öğreniyoruz. Bilmeden farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum."

095649839-eoxjo81xuaajf3d

Haber Ara