Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

Tacikistan Ve Giresunlular Oruçlarını Birlikte Açtı

15 ülkeden Müslümanları Sultangazi'de ağırlayan Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayının 12. gününde iftar sofrasında Tacikistan ve Giresunluları buluşturdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 23:09:36

Tacikistan Ve Giresunlular Oruçlarını Birlikte Açtı
15 ülkeden Müslümanları Sultangazi'de ağırlayan Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayının 12. gününde iftar sofrasında Tacikistan ve Giresunluları buluşturdu.

Ramazan ayı süresince kurulan iftar çadırında Sultangazi Belediyesi 15 farklı Müslüman ülkenin vatandaşlarını iftarda bir araya getirmeye devam ediyor. Ramazan ayıın 12. gününde bu defa Tacikistanlı ve Giresunlu vatandaşlar Ramazan etkinlikleri alanında kurulan çadırda oruçlarını beraber açtı. İftar programına AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay da katıldı.

"KARDEŞLİK ATMOSFERİ SULTANGAZİ'DE PEKİŞİYOR"

Oruçların açılmasının ardından kürsüden vatandaşlara seslenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay Ramazan Ayı'ın manevi değerleri artırdığını ifade etti. Ramazan'da dünyanın her yerindeki Müslümanların hatırlanması gerektiğini belirten Altunay konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"Bu ayı iyi değerlendirmemiz lazım. Her şeyin misli ile çarpıldığı bir aydayız. Bu ayda o kadar güzellikler yaşanıyor ki bizler zaman zaman Ramazan'ın neden geldiğini oradan anlıyoruz. Yanı başımızdaki kardeşimizi, annemizi, babamızı, çok sevdiğimiz arkadaşımızı, dostumuzu ya da yoksulu, ihtiyaç sahibini hatırlatmak için gelir Ramazan. Bu ay içerisinde daha fazla ziyaret gerçekleştirmek, daha fazla yetimin başını okşamak, daha fazla muhtaç insana katkı sağlamak için gelir Ramazan. Ama Ramazan sadece akrabalarla ve komşularla bir araya gelmek için değil, çok uzaklardaki din kardeşlerimizi de hatırlatmak için gelir. Onun için bu sene 15 İslam ülkesini Sultangazi'de ağırlıyoruz. Bu güzel kardeşlik atmosferi Sultangazi'de daha çok pekişiyor daha da güç kazanıyor."

"BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLMALIYIZ"

İftar programında AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan da söz aldı. İnsanlığın kötüye doğru gittiğini savunan Turan, "Vahşi dünyanın medeniyet adı altında sömürgeye dayalı, katliama dayalı, emperyalizme dayalı anlayışın insanları nereye getirdiğini görüyoruz. İşte biz bunu elimizde Ramazan nimetiyle, elimizdeki oruç nimetiyle, elimizdeki inanç nimetiyle yeneceğiz. Bu insanlık alemine tekrar adaletle hükmetmenin, insan olmanın, Müslüman olmanın ne demek olduğunu Türkiye'nin insanları olarak hep beraber göstereceğiz. Onun için hep beraber birlik ve beraberlik içinde olmak zorundayız." dedi.

Haber Ara