Dolar

32,3639

Euro

35,0278

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Tacikistan-Afganistan sınırında silahlı çatışma

Tacikistan-Afganistan sınırında silahlı çatışma

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-04 19:50:24

Tacikistan-Afganistan sınırında silahlı çatışma
Afganistan'dan silahlı bir çetenin yasa dışı yollarla Tacikistan'a uyuşturucu sokmaya çalışması üzerine, ülkenin Afganistan sınırında Tacik güvenlik güçleri ile uyuşturucu çetesi arasında silahlı çatışma çıktı.

Tacikistan Ulusal Güvenlik Devlet Komitesine bağlı Sınır Koruma Birliği Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Tacikistan'ın Afganistan ile sınırında bulunan Şurabad bölgesinde, yasa dışı yollarla ülkeye uyuşturucu sokmak isteyen silahlı grup ile Tacikistan sınır koruma birlikleri arasında silahlı çatışma yaşandı.

Açıklamada, taraflar arasında çıkan çatışmanın ardından uyuşturucu kaçakçılarının Afganistan hududuna gizlendiği kaydedilirken, olay yerinde toplam 7 kilo uyuşturucunun bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, silahlı çatışmanın yaşandığı yerde konuya ilişkin soruşturma ve inceleme çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Afganistan'da üretilen uyuşturucunun önemli bir kısmı Tacikistan üzerinden yasa dışı yollarla Rusya ve Avrupa'ya giderken, 2015 yılında ülkede toplam 4 bin 676 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Afganistan ile Tacikistan arasındaki bin dört yüz kilometreden fazla ortak sınırda, yasa dışı uyuşturucu kaçakçıları ile sınır koruma birlikleri arasında zaman zaman silahlı çatışmalar yaşanıyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara