Dolar

32,5020

Euro

34,9626

Altın

2.430,06

Bist

9.807,13

'SYRIZA ve Yeni Demokrasi birlikte çalışamaz'

Erken seçime giden Yunanistan’da SYRIZA lideri Aleksis Çipras ve Yeni Demokrasi lideri Vangelis Meimarakis kozlarını televizyonda paylaştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-15 13:05:20

'SYRIZA ve Yeni Demokrasi birlikte çalışamaz'

Erken genel seçimler için Pazar günü bir kez daha sandık başına gidecek Yunanistan'da kararsız seçmenlerin ikna etmeye çalışan Çipras ve Meimarakis, canlı yayında karşı karşıya geldi.

Yunanistan devlet televizyonu ERT'de yayınlanan programda, Çipras, Yeni Demokrasi için ‘yolsuzlukları miras alan eski ve yozlaşmış parti' benzetmesini yaparken; Meimarakis partisinin değiştiğini söyleyerek seçim sonrasında geniş tabanlı bir koalisyon kurulması gerektiğini savundu.

Çipras ayrıca, SYRIZA ile Yeni Demokrasi arasında ciddi farklılıklar olduğunu ve iki partinin bir arada çalışamayacağını kaydetti.

SYRIZA VE YENİ DEMOKRASİ ANKETLERDE BAŞ BAŞA

Öte yandan programdan saatler önce yayınlanan anket sonucu SYRIZA ile Yeni Demokrasi arasındaki farkın eridiğini ortaya koydu. ANT 1 televizyonun yayınladığı anket sonuçlarına göre, her iki partiye verilen destek yüzde 31.6 oranında.

Yunanistan'da 25 Ocak'ta gerçekleştirilen erken seçimlerden birinci sırada çıkan SYRIZA, seçmenleri yüzde 36.3'ünün desteğini almayı başarmıştı.

Haber Ara